Kanatarhan kattoremontti

 

Sää on edelleen ollut niin lauhaa, että päätimme isännän kanssa tehdä kanatarhan kattorempan jo nyt eikä vasta ensi keväänä. Koska tarhan asukkaat ovat tähän saakka olleet vain kesäkanoja, kattokin on ollut aikalailla kesäistä laatua eli vain iso, vanha rastasverkko. Pääasia kuitenkin, että haukka ei ole päässyt vierailulle eikä  harakaoistkaan ole niin väliksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarvikkeet katon korjaukseen ovat olleet jo odottamassa ja nyt isäntä innostui naapurin Arvon avustuksella muutostöihin. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hiukan miettimistä aiheutti vain se, miten tehdään ikkunan kohdalla, että se varmasti mahtuu aukeamaan – tarhan korkeus on nimittäin matalampi. Mutta sekin pulma ratkaistiin ja nyt on metalliverkko tukevasti paikoillaan. Tukikeppien väleihin voi ruuvata vielä muutaman orren, saavat sitten kesällä lennähdellä kuka minnekin sulkiaan sukimaan. Kanajumppaa!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kalle seurasi koko ajan terävänä  muutostöitä. Saneli kai tekijöille ohjeita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämpö on eristyksien jälkeen pysynyt sisällä mukavasti noin viidessä asteessa, joten sähköpatteri saa rauhassa odotella kunnollisen talven tuloa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään siivoilin navetalla ja vein ikkunaan kivan kranssin, joka toimii kolmella patterilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikki rouvat ovat niin ahkeria ja iloisia, Kalle valppaana johtajana. Kun avasin munaluukun tänään pesien ulkopuolelta ja otin tätä kuvaa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…pyyhälsi Kalle sisäpuolelta,  toisesta karsinasta, vauhdilla kiroilemaan salamavalon välkettä. Hetkessä sen kiukkuinen naama (ja nokka) kurkisti minua pesästä – isäntä itse halusi tulla ihan paikan päälle tutkimaan normaalista poikkeavan tilanteen. Ja sitten sadattelua: ”Menetkös siitä häiritsemästä, täällä ei käytetä valoja! Etkö muka tiedä, että munapesissä on oltava hämärää! Johan nyt on kumma!” Vaan minua onnetonta alkoi naurattaa sen toimet niin kovasti, että vallan unohdin ottaa tilanteesta kuvaa. Vai olikohan se niin, että en uskaltanut enää enempää häiritä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta sitten se suuri salaisuus: Vaikka Kalle onkin ruokailussa yleensä herrasmies, eli kutsuu rouvat pöytään ja syö itse vasta sitten, niin kuorittuja auringonkukan siemeniä sekään ei voi vastustaa. Ihan muina kukkoina se tulee kädestäni niitä nokkimaan, eikä kerro muille mitään, elleivät ne huomaa. Yleensä kyllä huomaavat, mutta onhan se hauska tietää, että Kallellakin on joku heikkous. Voin joskus käyttää sitä tietoa hyväkseni… Hih!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mukavaa joulun odotusta vaan rakkaalle kanalan väelle: joulukuusi on jo odottamassa, kiinnityskoukkukin valmiina. Ja tämä pullakukko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kunhan Mikael tulee, sinne saapuu ihan oikea joulu. Ja takuulla tekin, ihanat lukijani, pääsette kuvakierrokselle mukaan!

 

Kategoria(t): Kanala, Sekalaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kanatarhan kattoremontti

  1. Nettimartta sanoo:

    Kuvakierrosta odotellessa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s