Tähän löysin ohjeen Valion ”Kotiruokaa” 4/2014 -lehdestä. Nimi on sienipannaripiiras, mutta meillä sitä on nyt muutaman kerran tehty kinkkutäytteellä. Helppoa ja hyvää vaikkapa lauantain iltapalaksi.
Kinkkupannari
- 3 munaa
- purkki Valio Crea creme fraichea valkosipuli (tai maustettua ruokakermaa)
- 1 dl maitoa
- 1½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoa
Pohjataikinan aineet sekoitetaan hyvin keskenään ja jätetään turpoamaan kymmeneksi minuutiksi. Täytettä varten ruskistin kevyesti kinkkurouhetta ja sipulimurskaa, lisäsin pieniksi paloiksi pilkotun paprikan ja mausteita oman maun mukaan. (Täytteitä voi toki vaihdella ja muunnella rajattomasti.) Idea on saada jo pohjataikinaan valmiiksi makua, jonka voi toteuttaa myös maustetuilla ruokakermoilla tai muuten vaan mausteilla.
Levitä uunipellille tai vuokaan leivinpaperi ja tasoita sille pohjataikina. Paista aluksi pelkkää pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia, lisää täyte sekä runsaasti juustoraastetta. Jatka kypsennystä vielä 20 minuuttia. (Kerran unohdin tuon esipaiston, tuli kuitenkin ihan yhtä hyvää puolen tunnin yhtämittaisella paistolla. Tämä vinkiksi meidän omalle nuorsolle). Jos pannaria tarjotaan iltaherkkuna, salaatti tekee hyvän säväyksen lisäkkeenä!
P.S. Vein kerran tätä mökki-iltaan ja mietin, miten saisin kuljetettua sinne kätevimmin pellillisen. Rullasin valmiin paistoksen leivinpapereineen ”kääretortuksi” ja levitin taas mökillä uunipellille lämpenemään. Toimi erinomaisesti! Varmaan tämän voisi tarjotakin ”kääretorttuna” – ilman leivinpaperia, hih – ja juustoraasteella kuorrutettuna. Joka tapauksessa kokeilemisen arvoinen, tosi hyvää myös gluteenittomana!
Kiitos Riitta. Taidankin tehdä iltaruuaksi. Mukavaa keskiviikkoa sinne teille.
Makoissaa iltaa!
Voi että, Riitta, sulla näitä herkkureseptejä löytyy ja löytyy. Tätä(kin) aijon kokeilla.
Kannattaa kokeilla. Täytteeseenkin vaan reilusti makua!