Aika pienelle kesälomalle

Olen usein jutellut ystävien kanssa siitä, miten paljon kesällä pihalla ja puutarhassa on kaikenmoisia puuhia. Siitä, että ei ole aikaa rentoutua, viettää kesälomaa, vaikka eläkeläisillä jos kellä, siihen pitäisi olla kaikki mahdollisuudet. Lomalta tuntuvat ne hetket ja päivät, kun on kesävieraita ja vaikka ruuanlaitossa tai muussa siihen liittyvässä on toki silloin enemmän hommia, ovat nuo päivät ainoita aikoja, jolloin ei tehdä mitään oikeaa työtä. Silloin katetaan ulos kauniisti, istutaan iltoja rennosti ja vain ollaan.

Meillä on isännän kanssa parhaita vapaa-hetkiä torstain torikahvit, iltaistunnat tuomimajassa tai mökkirannan auringonlaskut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silloin huokaisemme päivän päätteeksi onnellisina, että kylläpä saatiin taas tänäänkin paljon tekemättömiä töitä valmiiksi. Eihän meillä aika kuluisi auringossa maaten, ei tosiaan!

Pari viikkoa sitten isäntä raahasi jyrkästä mökkirinteestä  kaatamiaan puunrunkoja isoon kasaan, josta esikoinen on luvannut ne katkoa ja pilkkoa polttopuiksi lomallaan. Kiitos siitä hänelle, ei ole helteellä kivaa puuhaa sekään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minä puolestani täytin puuliiterin mökkivajan seinustalla kuivumassa olleista saunapuista – valmista tuli silläkin saralla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotona katselin vuosi sitten Ritva-ystävältä saamaamme valkoista ruusua, joka talvehti hyvin kellarissa ja on nyt kauniissa kukassa. Lomalta tuntui sekin tuokio, vaikka kuivuneet omppopuun lehdet muistuttivatkin haravoinnin tarpeesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pian on kuitenkin tulossa ihan oikea loma – Pärnun katukahvilat ja puistot odottavat bussilastia Keuruulta. Muutama päivä valmiissa ruokapöydässä ei tosiaankaan ole pahitteeksi, vaikka isäntä miettikin sitä, saammeko ajan kulumaan vain laiskotellen. Mutta kun on esikoinen kotimiehenä ja muutenkin naapuriapu paikallaan, niin hätäkös meillä! Nyt on lupa unohtaa kasvihuone, joriinipenkki, kuiva kasvimaa, kypsyvät vadelmarivit, kissa ja kanatarha. Vai pystyykö siihen muka?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kategoria(t): Koti Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Aika pienelle kesälomalle

  1. Konnadonna sanoo:

    Oikein mukavaa ja rentottavaa lomareissua!

  2. Sari sanoo:

    Sinulla on kuva tästä: ”https://riitanpuutarha.files.wordpress.com/2014/08/p7280044.jpg” blogisi sivulla jopa kahdessa kohtaa, mutta en huomannut mistään, että olisi mainittu mikä kasvi se on. Joten osaisitkohan sanoa, mikä se on, koska meilläkin sitä kasvaa (ostimme omarin viime keväänä ja muutimme vasta heinäkuun alussa, joten ei harmainta hajua kaikista tontilla kasvavista kasveista). Siis se taustalla oleva vihreälehtinen ja pitkässä kukkavarressa olevat keltaiset kukat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s