Saimme päiväkahvilla kyläilyn yhteydessä herkullista juustokakkua ja ohje piti tietenkin hamstrata saman tien. Alunperin tämä on ollut Pirkan resepti nimellä Raparperi-appelsiinijuustokakku, mutta se oli vierailupaikassa muuttunut lakka-appelsiinijuustokakuksi. Ja niin sitä meilläkin tehtiin, hieman muunnellen.
Lakka-appelsiinijuustokakku
Pohjaksi perunajauhoista tehtyä kääretorttulevyä
Täyte:
- 2 rasiallista (180 g) appelsiinituorejuustoa
- 2 tlk vispikermaa
- 1 tl vanilliinisokeria
- 2 liivatelehteä
- ½ dl appelsiinimehua
Pinnalle: Pakastettuja tai tuoreita lakkoja ja niiden päälle hyytelösokerikiille.
Kiinnitä irtopohjavuuan pohjalle ensin leivinpaperi ja lisää sitten sopivan kokoinen pala kääretorttulevyä. (Voit sekoittaa pohjan myös paketista murskattuja kaurakeksejä ja 75 grammasta sulaa voita.) Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, sekoita juuston kanssa. Lopuksi vanilliinisokeri ja vedessä pehmenneet ja kiehuvankuumaan appelsiinimehutilkkaan liuotetut liivatelehdet. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti.
Levitä hyytyneen seoksen pinnalle keros pakastelakkoja ja lusikoi päälle hyytelösokerista ohjeen mukaisesti tehty kiille. Koska lakat olivat jäisiä, kiillekin jähmettyi samantien. Aah, niin raikasta! Tätä tehdään takuulla uudestaankin! Toivottavasti löydämme lakkoja vai paleltuivatkohan nekin juhannusviikolla…
Kiitos kakkuohjeesta. Tätä tulen kokeilemaan!
Meillä siihen ihastuttiin vallan kovasti!