Kamerakierros jatkuu

Kun vihdoin uskalsin ottaa harsot pois kasvimaalta, niin voit vain arvata, miten paljon alla oli vesiheinää! Nyt olen kitkenyt monen monta tuntia ja tilanne on jo aika hyvä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yrttimaan kulmauksessa kukkii ihanasti saksankurjenmiekka – taustalla vadelmarivistöjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isäntä harasi tänään, niinikään useita tunteja, perunamaita. Varhaisperuna näyttää hienolta, talviperuna (ei näy kuvassa) on vielä ihan kesken. Penkkien alussa on valeistutuksessa muutama ostettu vadelmantaimi, jotka siirrämme uudelle, imeytyskentän viereiselle alueelle, kunhan sieltä on monivuotiset heinät ensin hävitetty.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime syksynä alulle pantu uusi mansikkamaa on miltei valmis, eilen laitoimme loppuja ostotaimia paikoilleen. Lajeina ovat nyt Polka, Bounty ja Honey. Jokunen rönsytaimi vielä tarvitaan – ne ovatkin juurtumassa  mullasasa pikkupurkeissaan (erottuvat mustina täplinä kankailla).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pennalan joriini on kaunis! Olen niin iloinen, että olen saanut blogin kautta ystäviä, joiden kanssa olen voinut vaihtaa vanhoja lajikkeita. Kiitos teille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uuden, vain joriineille pyhitetyn kukkamaan multaan, kylvin keväällä väleihin ja etualalle piiankieltä ja istutin omia pikkiriikkisiä samettikukkia. Piiankielen sininen on ihana, se sopii kaikkien kaveriksi. Jos nuo muutamat oranssit samettiruusut riitelevät jatkossa värien puolesta, niin sitten ne on siirrettävä muualle. Nou hätä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leveälehtitädyke kukkii kauniisti ja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kivirinteessäkin on hiukan värejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omenapuun tukkima sadevesikaivon salaojaputki on nyt saatu kuntoon. Putkessa ei ole enää reikiä – ei olisi koskaan pitänyt ollakaan! Varoen, pienellä istutuslapiolla kaivaen, saimme isännän kanssa putken omppopuun juurien alle ilman suurempia vaurioita. Nyt vedet valuvat isoon kivipesään, jonka Mikael huomaavaisesti merkkasi maalitolpilla – ettei kukaan mene työmaa-alueelle! Ja aikaa myöten nurmikko siistii mullokset – konnantatarkin kasvanee paikoilleen ylärinteeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvihuoneessa on tulossa paljon viinirypäleitä, Zilgaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta se vasta on ihanaa, että ensimmäiset tomaatit ovat punastumassa! Ja tietysti Matina ehti ykköseksi. Otin varjostusharson eilen pois – tänä kesänä sitä ei varmaan olisi edes tarvittu. Ei ainakaan monena päivänä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voi kun tykkään tästä näystä! Ja se ihana kasvihuoneen tuoksu… Ei mene enää kauaa, kun voin istua punaisella tuolillani kypsien viinirypäleiden alla. Pitäisiköhän osasta niistä valmistaa viiniä? Jaahas. Saas nähdä. Aroniasta ainakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutta nyt aleetaan odotella ennustettua kesälämpöä. Sitä tosiaan on ikävä! Ja kyllä tähän kuivuuteen sopisi muutama sadekuurokin – niitäkin on pikkuisen ikävä 🙂 Tavataan taas, sitten kun on jotain uutta kerrottavaa!

 

 

Advertisement
Kategoria(t): Kasvihuoneessa, Kasvimaa, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kamerakierros jatkuu

  1. Leila sanoo:

    Voi mikä ihana iiris sinulla onkaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s