Maan myllerrystä

Ensiksi kerron, nurinkurisesti,  jälkimmäisen ja vielä vaiheessa olevan myllerryksen aiheen. Nimittäin yksi sadevesikaivoista tukkeutui. Salaojaputki lakkasi vetämästä. Se putki kulkee kivipengerryksen alle, joten tiedossa on melkoista kivimyllerrystä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…mutta sitten se pahin: Putki kulkee myös omenapuun alta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eikä minkä tahansa omenapuun, vaan tärkeimmän kaikista: Sen puun, jonka varren kasvatin itse siemenestä ja mihin jo edesmenneeltä työtoverilta saadun oksan  Topi-ystävän kanssa vartoin.  Ja sitten istutin tärkeän puun parhaaseen tietämääni paikkaan, talon lähelle, missä se olisi tuulilta suojassa. Ja juuri SEN puun omenat ovat NIIN herkullisia! Vaan miksi, voi miksi, istutin aarteeni salaojaputken päälle? Sillä katsohan kuvaa: juuri NE  juuret tukkivat nyt veden virtauksen. Että itkeäkö vai nauraa?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAToivon peukut pystyssä, että puu pärjää ja kestää tämän kaiken.

Sitten se toinen myllerrys: Kun elellään haja-asutusalueella, huolet lisääntyvät oman veden ja oman viemärin myötä. Meillä on rakentamisesta lähtien viemärikenttänä ollut imeytys peltoon ja kuinka ollakaan, nyt tuli imuraja vastaan. Eli sen ajan vaatimukset kyllä ovat täyttyneet, mutta salaojaputket sanoivat sopimuksen juhannuksen alla irti. Ja mitä sitten?

Ensin likakaivojen tyhjennys,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

reilusti erilaisia uusia putkia…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…kolme suurta kuormaa mursketta – eri raekokoja…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja vihdoin tiistaina kaivinkone töihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusi kenttä tehtiin suodatusperiaatteella. Koko päivä siinä sitten kolmelta mieheltä meni, mutta nyt voi huokaista ainakin viideksitoista vuodeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta voisiko tästä myllerryksestä saada jotain mukavaa irti? Kyllä vaan, sillä koska pellolle piti laittaa korkeat, mustat ilmastointiputket,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

päätin tietenkin hyödyntää sen alueen – arvaatte varmaan – tulevaksi kukkapenkiksi! Putkien viereen kummulle istutetaan ainakin kultapiiskua (helppo sitoa tuki!) ja palavaa rakkautta sekä ehkä suopayrttiä tai konnantatarta, jotka saavat vapaasti levitä leikatun nurmen reuna-alueella. Sillä suodatuskentän päällä ei saa ajaa traktorilla tai muilla raskailla työkoneilla, se ja sen vieressä oleva alue on nyt otettava (!) muuhun hyötykäyttöön. Jep jep! Lähistölle tulee ainakin uusi vadelmarivistö ja ehkä heinäseiväsaita… ja kumpareen reunalle vuorenkilpeä… ja…

Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Maan myllerrystä

  1. Nettimartta sanoo:

    Huh huh, kun hirvittää tuo työmäärä minkä teitte, mutta ahkerilta ja osaavilta ihmisiltä kaikki työt sujuvat. Sinulle tulee lisää marja- ja kukka-aluetta! Mistä sinä nyhdät kaiken energian? Ihailen suuresti. Teillä on kaunis ja houkutteleva pihapiiri.

    • Tämä myllerrys tuntui kieltämättä ihan ylimääräiseltä hommalta, mutta tehtävähän se oli. Ja mitä energiaan tulee, niin mehän ollaan eläkeläisiä, eikä päivätöihin enää tarvitse lähteä! Onneksi ollaan saatu olla terveitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s