Juhannuksen jälkeen

Tänä vuonna juhannus ei tuntunut, koivuista, kurjenmiekoista ja saunavihtasta huolimatta, juhannukselta. Kylmyys, sade, hallanvaara – nuo kolme nousivat aina esiin, kun piti ajatella kesän lämpöä, keskikesän juhlaa ja suviaikaa. Hrrr…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isännän kanssa teimme kuitenkin lantakärryyn juhannuskranssin – suunnitelmien mukaisesti. Hyvin se onkin säilynyt, sillä vettähän se on saanut päivittäin suoraan yläilmoista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Esikoinen sai  kokon juuri ja juuri syttymään – erinäisin avustustoimenpitein. Eikä  tarvinnut pelätä maastopaloakaan. Miksiköhän?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rosvopaistikin onnistui, ehti nipin napin valmistua ennen kunnon sadetta. Lisäpiristystä suviaikaan toi raekuuro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harmikseni totesin, että kolmen asteen pakkanen oli tehnyt avomaan kurkuille tuhojaan  kaksinkertaisen hallaharson alla. Samaten maissit paleltuivat pahoin ja  ne perunarivit, jotka oli peitetty vain yksinkertaisesti, näyttivät tällaiselta:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen ihan kyllästynyt jokailtaiseen peittelemiseen. Kylmä viima repii harsot kuitenkin paikoiltaan. Joriinipenkki on koko juhannusajan näyttänyt tältä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja kasvimaa tältä. Mitä juhannusta tämä muka on? Pihan kuuluisi olla kauneimmillaan ja nyt se on täynnä mörköjä ja kummituksia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suuremmalle perunamaalle virittelimme iltaisin kymmeniä metrejä harsoja ja silti tuli vaurioita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvihuoneessa on ollut lämmitys joka yö ja kurkkuja on syöty jo monenmonta, mutta hintaa niillekin nyt tulee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasiseinien ulkopuolella oli viimeyönäkin vain puoli astetta plussaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta iloinen asia oli se, että Alli-kana jaksoi hautoa ensimmäisen kolmiviikkoisen murhenäytelmän jälkeen vielä toiset kolme viikkoa. Ja juuri tänään kuoriutui kiireisin neljästä piiperosta. Kolme muutakin ovat tulossa ulos ahtaista asuinpaikoistaan, joten huomenna on neliääninen sirkutus enemmän kuin todennäköistä. Olen niin iloinen siitä, että Mikael oli jälleen näkemässä tämänkin tapahtuman, sillä juuri tässä on syy siihen, miksi meillä on kesäkanoja. Vai oletko samaa mieltä, että tuon lempeämpää katsetta ei voi olla olemassa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement
Kategoria(t): Kanala, Kasvihuoneessa, Kasvimaa, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Juhannuksen jälkeen

 1. Rouva Hyrskyn Myrskyn sanoo:

  No kyllä varmasi harmittaa ja kova työ vielä kaikesta tuosta. Onneksi pikkutiput sentään tuovat pientä iloa harmituksen tilalle. Paleltu on täälläkin, tänään oli pakko antaa kylmälle periksi ja laiton takkaan kunnon tulen. Keskellä kesää!! Tais olla joulunakin lämpempää.

 2. Sini sanoo:

  Huomenta ! Huolestuneena luin kirjoitusta, juhannusyön lämpötila meillä putosi vain +2,3 asteeseen eikä siis vaurioita. Olette nähneet todella paljon vaivaa, ja halla vei melkein kaiken, jopa harson alta. Kesän lämpöä odotellen !

  • Niinpä niin, kyllä tämä kurjalt tuntuu. Yksi hyvä puoli on se, että en tänä kesänä lähtenyt mukaan avoimet puutarhat -tapahtumaan, joka olisi kai ollut jo viikon päästä!

 3. Sini sanoo:

  Kyllä vaan, ensi sunnuntaina. Pihallasi aivan varmasti olisi ollut katseltavaa, aina kanalaa myöden. Hurmaava kuva ”kanatarhureista”, vaarin kädet on ihanasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s