Lintujen juomapaikka on valmiina

 

Lapsuuskotini ja meidän talomme välillä on isotuomipihlajia. Ne olivat villiintyneet kiviraunion ympärille melkoiseksi pöheiköksi, jonka esikoinen raivasi (klik) pari vuotta sitten. 25 vuotta taaksepäin paikalla oli viljapeltoa ja pellolla iso kivi, jota ei ilmeisesti  oltu saatu pois. Siihen tietenkin kerääntyi jatkossa aina vaan lisää kiviä, joita isä pellolta sinne viskeli. Kun rakensimme, ajattelin usein, että tuo alue olisi siistittävä nokkosten ja muurahaisten keskeltä lasten leikkeihin, mutta niinpähän vaan jäi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun tänä keväänä lähdin lapion kanssa alueen raivaushommiin, huomasin ihmeekseni, että kivessä onkin kuoppa. Haa, lintujen juoma-allas! Se oli tietenkin täynnä sammalta ja heinää sekä puun juuria, jotka kuvaa ottaessani olin jo lapioinut pois. Innostuisikohan isäntä ideastani? Hmmm, tuollahan näkyy jo oranssi kypärä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAja niinpä, kuumana kesäpäivänä, hänkin tuli urakkaan mukaan. Kantoja ei voinut katkoa moottorisahalla ennen kuin vähän harjattiin. Saha tylsyi ja mies uupui, mehua kului. Mutta valmista tuli!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKun maakivi oli siistitty, levitimme ympärille – nokkosten tukahduttamiseksi – tyhjentyneitä ja tätä varten säästettyjä  multasäkkejä, niiden päälle kivituhkaa ja mursketta. Uloimmalle renkaalle aseteltiin paksu kerros märkiä sanomalehtiä, hiukan multaa ja runsaasti muualta revittyä maahumalaa. Siihen ne pikkuhiljaa juurtuvat nätiksi, sinisenä kukkivaksi matoksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuolikin piti tuoda tuomimajaan  terapiaistuntoja varten, sillä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…noita vahoja, kauniita tuomipihlajan runkoja en väsy ihailemaan. Ah ja voi, upeita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa sitten se piste i:n päälle. Purkutuomiolla olevasta riihestä on pikkuhiljaa pelastettu yhtä ja toista ja sitten sieltä löytyi tämä vanha hevoskärry. Kippi ja kaikki!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Se asettui kuin itsestään luontevaksi tilataiteeksi siistityn alueen laidalle. Tälläkin pellolla, tämän kiviraunion ympärillä, on hevonen ennen vetänyt tuota vanhaa kärryä. Isä on kulkenut vierellä ja kipannut lantakasoja levitystä odottamaan. Olkoon tämä kaunistus muistutuksena, meille ja kaikille ohikulkijoille, menneiden polvien työstä ja ahkeruudesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa pitihän sitten hankkia vähän kukkiakin ja etsiä ruosteinen maitotonka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noh, eihän tuo viimeksimainittu lantakärryyn kuuluisi, mutta ei kerrota muille, eihän?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ja olisikohan niin, että kun Helsingissä lakitetaan Havis Amanda vappuna, niin meillä koristellaan lantakärry kukkakranssilla juhannuksena?

Kategoria(t): Piha ja puutarha, Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Lintujen juomapaikka on valmiina

  1. Sari sanoo:

    Oletpas sinä keksinyt ihanan terapiapaikan taas , Toivottavasti ehditte myös istahtaa nauttimaan työnne tuloksista.. Mahtavaa juhannusviikkoa epävakaisesta kelistä huolimatta teille molemmille ahertajille !

  2. Konnadonna sanoo:

    Voi, miten hieno tuosta paikasta tuli! Sinulla on kyllä silmää ja taitoa löytää hienoja asioita ympäristöstäsi. Moni heittäisi rojuna pois. Oikein rattoisaa Juhannuksen aikaa!

    • Mukavaa juhannusta sinnekin! Ja tuo kärry, toisaalta tuntui siltä, että hennooko sen ottaa taivasalle, mutta toisaalta taas, että kuka sitä sitten edes näkee – eikä ainakaan tarvitse – jos se viedään jonnekin katon alle vaikka navetan vinttiin. Olen tosi iloinen, että sain sen! Pysähdy poikkeemaan, jos ohi menette,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s