Urakointia raparperipuskien kanssa

Näin juhannuksen alla on järkevää kerätä raparperinvarret hyötykäyttöön – ennen kuin niihin ehtii tulla pieniä asukkaita. Kun enimmät varret on nyhdetty (ethän leikkaa niitä irti!), alue lannoitetaan ja se saa jäädä kasvattamaan toista satoa. Mutta mitä tekisi  suuresta määrästä  raparperia?

Meillä oli keskiviikkona raparperipäivä. Kaksi tällaista pöheikköä sai lähtökäskyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kannoin varret kompostin lähelle…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ja huitaisin ”viidakkoveitselläni” juuripään palat suoraan kompostiin –  sama  lehdille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lehtiä voi hyvin käyttää katteeksi rikkoja torjumaan – tässä karhunvadelman juuristolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huuhdoin varret…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja lajittelin: Ohuet pilkoin pieniksi paloiksi pakkaseen. Paitsi piirakoihin ja kiisseleihin, käytän niitä aina myös mansikkahillon seassa. Tulee aivan mantavan makuista! Meillä on mansikkahillo terästetty raparperilla isännän ja minun häätansseista lähtien, eli silloin pitoemäntä teki raparperimansikkahilloa jäätelön lisäkkeeksi. Nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hiukan paksummista varsista tein sitruunan kanssa tuorejuomaa juhannukseksi tällä ohjeella…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja kaikkein paksuimmat on nyt mehustettu Mehumaijalla. Uskotko, että pelkästä raparperista tulee tosi hyvää mehua? Helppoa ja nopeaa: Varret taitellaan ronskisti Maijaan ja siinä se. Paljon kätevämpää kuin marjojen keruu 🙂 Tietenkin mansikalla tai muilla pakastejämillä voisi terästää makua, mutta pelkkä raparperikin toimii erinomaisesti. Boolin pohjanakin, kuten aikoinaan täällä kirjoitin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tietenkin on tehty myös keikauskakkua ja maailman parasta raparperipiirakkaa pakasteeseen, että on siitä raparperista moneksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta sitä et arvaakaan, miksi traktori veti raparperipäivän päätteksi vanhaa lantakärryä. Jos asia kiinnostaa, lue seuraavakin bloggaus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s