Kylvön siunaaminen

Maanantaina, kesäisen lämpimänä päivänä, oli naapuritilalla kaunis hetki: Kylvön siunaaminen. Vuosi sitten tapahtuma oli järjestetty museonmäellä, mutta nyt Keuruun eläkkeensaajat ry oli saanut tilaisuudelle mahtavat puitteet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pelto laski kohti kirkkaana välkkyvää järveä, käki kukkui ja peipposen viserrys kaikui rantakoivusta. Jarmo-isäntä kävi soittamassa vanhaa vellikelloa ja näin tilaisuus sai  arvokkaan alun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Musiikkia, kuoro, suvivirsi  ja papin puhe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanhassa vakassa olleen viljan siunaus…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja siunatun viljan kylvö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkkää ja kaunista.

Seisoessani siinä, mullalta tuoksuvan pellon laidalla,  tunsin voimakkaasti tilan edesmenneen isännän läsnäolon. Hänen, mutta myös oman isäni, joka varmasti olisi ollut mukana, jos vielä olisi elossa ollut. Molemmat ahkeroivat aikoinaan naapuritilojen kevätkylvöjä, korjasivat satoa ja rakensivat isänmaata. Viljaa toivottiin  leiväksi itselle, siemeneksi tulevalle vuodelle ja myös puutteessa oleville annettavaksi. Tästä muistutti pappi, joka mainitsi puheessaan Suomen varmuusvarastojen vähentämisen entisestä – vuodesta nyt vain puoleksi vuodeksi. Surullisen lyhytnäköistä, sanon minäkin.

Mutta nyt siunattiin Pekkalan, Keuruun, Suomen ja koko maailman viljaa ja kylvöjä. Toivotaan, että se riittää sadon varmistamiseksi.

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kylvön siunaaminen

  1. sylvi sanoo:

    Voi kun ihana tilaisuus. Tippa tuli silmään niin liikutuin kun tätä luin. Että näin vielä jossain siunataan kun muuten kuuluu vaan että poistetaan kaikki pyhä, eikä uskota Jumalaan ja hänen hyviin tekoihinsa. Kiitos sinulle tästä postauksesta. Taivaan Isän siunausta koko suomenmaalle.

    • Kiitos! Tätä tapaa on tosiaan viritelty eri puolilla Suomea, Keuruullakin se on ollut jo parikymmentä vuotta. Nyt kuitenkin tietääkseni täällä ensimmäisen kerran ihan maatilalla. Oli kyllä hienoa olla mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s