Parmankinkkusalaatti

Pirkassa oli pääsiäisen maissa herkullisen näköinen salaattiohje. Oli tosiaankin herkullista – ja niin näyttävän näköistä! Tätä olen tehnyt vieraille  jo myöhemminkin.

Parmankinkkusalaatti

  • erilaisia salaatteja (ohjeessa Pirkan provence-sekoitus)
  • kurkku
  • keitettyjä munia (ah, meillä omien kanojen…)
  • puolikas hunajamelonia
  • paketti parmankinkkua
  • ½ pussia Pirkan parmesaania lastuina
  • rasia ananaskirsikoita (meillä pieniä tomaatteja)
  • herneenversoja, mikäli on kasvatuksessa

Kastike:

  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl valkoista balsamiviinieetikkaa
  • ½ dl öljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Sekoita keskenään sinappi, hunaja ja viinietikka. Lisää öljy koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Levitä revityt salaatit laakealle vadille, viipaloi kurkku päälle. Poista siemenet melonista ja leikkaa lohkoiksi. Poista lohkoista kuoret. Halkaise kuoritut, keitetyt munat puoliksi. Nosta salaatin päälle munanpuolikkaat, meloninlohkot, asettele parmankinkkuviipaleet kauniisti päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle parmesaanilastuja (mitkä kuvasta vielä puuttuivat).

Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoamista. Koristele ananaskirsikoilla ja herneenversoilla. Rouskuttele patongin kanssa ja namskis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Advertisements
Kategoria(t): Kokataan - Lisäkkeet, salaatit Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s