Kaikenmoista pihapuuhaa

Taas on menty pikkuisen eteenpäin kevättöissä.

Isäntä käänsi vuosi sitten kerätyn kompostin seuraavaan lokeroon. Sekaan lisättiin myös lämpökompostorin sisältö. Keko näyttää liian mahtavalta, mutta siihen mennessä, kun pystyn istuttamaan  päälle avomaan kurkkua, se on palanut ja laskehtinut reippaasti alas. Odotellaan rauhassa! Taaimmainen, vihreä kompostori, kätkee sisäänsä syksyllä sinne käännetyn edellisvuotisen, miltei valmiin mullan ja kottikärrylokeron vieressä oleva iso karsina odottelee tyhjänä tämän kesän jätöksiä. Tavasta, jolla meillä hoidetaan puutarhajätteen kompostointi, kerroin pari vuotta sitten täällä, klik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuomipihlajien, klik,   keskellä, äitini ja meidän talomme välissä, on kivi, joka on piilotellut vuosikaudet lehvistön, sammaleen ja roskaheinän peitossa. Kävin vähän tarkemmin tutkimassa sitä ja ihastuin: Täällähän on lintujen juoma-allas! Nyt vaan täytyy raivata ja siistiä aluetta ja kaivaa kaadettujen tuomien kantoja pois – ja saada isäntäkin innostumaan asiasta. Kerron operaatiosta lisää, jos onnistun viimeksimainitussa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvihuoneessa uskalsin istuttaa vihdoin tomaatit multapetiin. Meidän tavastamme sitoa tukinarut kerroin aiemmin täällä, klik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viiniköynnös Zilga kulkee aivan harjalla – taidan kesällä saada istuskella viinisadon alla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isäntä sahaili irtolautoja, joita siirtelemällä pääsen huoltamaan, sitomaan –  ja myöhemmin myös keräämään satoa – multaan astumatta. Laudat ovat myös ihana apu taimipurkkien alla, sillä oikealle puolelle tulevia kurkkuja ynnä muuta en ole vielä istuttanut. Perällä on kahdessa istutuskassissa – klik – kolme Siikliä kummassakin ja ämpäreistä kurkkivat joriinien alut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikonloppuna siirsimme vanhasta tallista siellä lähes 20 vuotta majailleen hevosen. Topi-ystävä teki sen aikoinaan heppahullulle tyttärelle ohjeidemme mukaan. Johan sen oli aikakin päästä jaloittelemaan pitkillä koivillaan…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…jotka tosin katkaistiin Mikaelin kokoon paremmin sopiviksi. Hups, siitä taisikin tulla poni! Ja häntäkin on hävinnyt vuosien saatossa – pannaanpa uusi tilaukseen. Muistaakseni minulla on juuri sopiva pätkä köyttä purettavaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sateet saivat ihmeitä aikaan nurmikolla, vaikka sipulikukkia saadaan vieläkin odotella. Nyt on kuitenkin kanoille ruohoa kerättäväksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASitä tarvitsee myös Alli, joka alkoi jälleen hautoa, kuten vuosi sitten. Kuun lopussa toivottavasti sirkuttaa Mikaelin ja muidenkin iloksi kolme pientä untuvikkoa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhana kevät!

Kategoria(t): Kasvihuoneessa, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kaikenmoista pihapuuhaa

  1. Tuija sanoo:

    Hei!
    Mukava on taas lukea kevään edistymistä kasvihuoneessa ym.
    Onkohan ensimmäisessä linkissä joku ongelma, kun en pääse ”klik” lukemaan teidän kompostointilinkkiä?! 😦 Vaatii WordPress tunnuksia ja salasanaa – muut toimivat.
    Mukavaa kevättä – aurinkoa on viimein luvassa! :9

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s