Mietin pääsiäisruokia ja sitä, mitä tarjoaisin eri vieraskokoonpanoille, eri pyhäpäivinä. Stifado on ollut meillä perinteinen lammasruoka, mutta nyt kokeilin lisäksi itselleni entuudestaan vierasta revittyä lammasta tai nyhtölammasta. (Huh mitkä suomennokset!) Possusta kai pulled lamb ( siis pork) yleisemmin on valmistettu, mutta hyvin sopi lampaallekin. Selkeän oloinen ohje oli Pirkassa ja sitä noudattamalla, kuuden tunnin haudutuksella, tuli IHANAA! Se yrttien tuoksu ja se suussasulava lihan pehmeys… mmmm. Lihasta tuli tosiaan niin mureaa, että se täytyi nostaa reikäkauhalla liemestä. Sitten vaan kahdella haarukalla repimään – samalla panin pois rasvariekaleet sun muut sellaiset. Nyt ateria odottaa pääsiäistä pakasteessa – onpa helppoa emännälle. Suosittelen lämpimästi!
P.S. Lihaa repiessäni ajattelin moneen kertaan edesmennyttä äitiäni ja sitä, kuinka hän aina valitti, etteivät hampaat pysty milloin mihinkin. Jopa keitettyyn perunaan. Tätä olisi mummokin syönyt ja varmaan sanonut, ettei koskaan ole saanut niin hyvää ruokaa!
No kas, samat on suunnitelmat täälläkin. Bongasin myös tuon ohjeen Pirkasta ja otin talteen. Hauskaa, että olet jo kokeillut ja hyväksi havainnut.
Kyllä tuli maukasta ja suussa sulavaa! Kokeilen varmaan joskus possustakin.