Teriyakilohta pääsiäisenä?

Alkuvuodesta sain maistaa ihanaa teriyakilohta. Kiitos, Anneli! Niinpä sitten piti lähteä kaupasta etsimään kyseistä kastiketta, joka aiemmin oli itselleni ihan outo juttu.

Tällainen pullo…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…mutta kastikkeen voi tehdä myös itse, vaikkapä tällä ohjeella. No, meillä on teriyakilohta syöty sen alkumaistelun jälkeen jo kolme kertaa, eikä ihme. Hyvää ja helppoa!

Teriyakilohi

  • lohifile
  • suolaa
  • teriyakikastiketta
  • seesamin siemeniä

Leikkaa lohifileeseen nahkaan asti ulottuvia viiltoja ja ripottele päälle suolaa. (Olen tehnyt tämän edellisenä päivänä, joten kala on päässyt suolaantumaan paremmin. ) Laita kala leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin, levitä pinnalle teriyakikastiketta ja seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia, riippuu kalan paksuudestakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ai kun on hyvää, kannattaa kokeilla! Tätä syödään meillä iso annos taas pääsiäisaikaan, kun väkeäkin on enemmän!

Kategoria(t): Kokataan - Eturuuat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Teriyakilohta pääsiäisenä?

  1. Tuija sanoo:

    Oli hyvää – teimme eilen. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s