Alkuvuodesta sain maistaa ihanaa teriyakilohta. Kiitos, Anneli! Niinpä sitten piti lähteä kaupasta etsimään kyseistä kastiketta, joka aiemmin oli itselleni ihan outo juttu.
Tällainen pullo…
…mutta kastikkeen voi tehdä myös itse, vaikkapä tällä ohjeella. No, meillä on teriyakilohta syöty sen alkumaistelun jälkeen jo kolme kertaa, eikä ihme. Hyvää ja helppoa!
Teriyakilohi
- lohifile
- suolaa
- teriyakikastiketta
- seesamin siemeniä
Leikkaa lohifileeseen nahkaan asti ulottuvia viiltoja ja ripottele päälle suolaa. (Olen tehnyt tämän edellisenä päivänä, joten kala on päässyt suolaantumaan paremmin. ) Laita kala leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin, levitä pinnalle teriyakikastiketta ja seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia, riippuu kalan paksuudestakin.
Ai kun on hyvää, kannattaa kokeilla! Tätä syödään meillä iso annos taas pääsiäisaikaan, kun väkeäkin on enemmän!
Oli hyvää – teimme eilen. 🙂
Niinpä, eikös vaan! Hankin viime viikolla aineet itse tehtävään kastikkeeseen, saapa nähdä miltä se maistuu.