Gluteeniton saaristolaisleipä

Saaristolaisleipää on meillä leivottu ahkerasti. Se on tosi hyvää päiväkahvipöydässäkin, mutta entä sitten sama gluteenittomana? Kokeilin kahta ohjetta, joista ensimmäisestä en pitänyt mutta tämä jälkimmäinen toimi hyvin. Siis näin:

Gluteeniton saaristolaisleipä

  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,75 dl siirappia
  • 3 keskikokoista raakaa perunaa
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 dl pellavansiemenrouhetta
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 50 g sulatettua voita

Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi. Raasta perunat raakoina raastimen hienoimmalla sivulla. Purista neste pois ja lisää raaste taikinaan. Sekoita kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi voisula. Tein koko jutun  monitoimikonessa ja annoin hurista muutaman minuutin – en tiedä olisiko pelkkä sekoitus tuonut yhtä kuohkeaa lopputulosta.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun 2 l leipävuokaan, anna kohota ainakin 25 minuuttia eli kunnes on reunojen tasalla. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Kippasin valmiin leivän vielä hetkeksi nurin päin paistumaan ja tuli hyvää! Oikeastaan unohdin, että se olisi pitänyt voidella siirappivedellä, mutta ei se makua haitannut…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Gluteeniton saaristolaisleipä

  1. tarja marjeta sanoo:

    Kiitos ohjeesta, tätä tulen kokeilemaan-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s