Gluteenittomat perunarieskat

Ennen Lapin lomaa meille jäi reippaasti perunamuusia tähteeksi. Pakastin sen silloin myöhempää käyttöä odottamaan ja viikonloppuna sitten oli aika tehdä perunarieskoja. Tällä kertaa gluteenittomia. Ohje on kirjasta ”Hapanleivästä sacherkakkuun”, gluteenittomia leivonnaisia.

Gluteenittomat perunarieskat

  • 4 dl perunamuusia
  • 1 dl kermaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta  (panin puolet tummaa Jytteä ja puolet Pirkan gluteenitonta)

Sekoita kaikki aineet keskenään ja nostele kokkareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tästä annoksesta tulee noin 15 kpl. Painele lusikalla hiukan litteämmiksi  ja paista 250 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes saavat mukavasti väriä. Tuli ihanan pehmeitä ja maistuivat yhtä herkullisilta vielä seuraavanakin päivänä. Täytyypä muistaa tehdä jatkossakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Gluteenittomat perunarieskat

  1. Reetta Harju sanoo:

    Olivat kyllä hyviä nuo rieskat ja gluuteenittomien leipien kategoriassa todella hyviä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s