Ennen Lapin lomaa meille jäi reippaasti perunamuusia tähteeksi. Pakastin sen silloin myöhempää käyttöä odottamaan ja viikonloppuna sitten oli aika tehdä perunarieskoja. Tällä kertaa gluteenittomia. Ohje on kirjasta ”Hapanleivästä sacherkakkuun”, gluteenittomia leivonnaisia.
Gluteenittomat perunarieskat
- 4 dl perunamuusia
- 1 dl kermaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (panin puolet tummaa Jytteä ja puolet Pirkan gluteenitonta)
Sekoita kaikki aineet keskenään ja nostele kokkareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tästä annoksesta tulee noin 15 kpl. Painele lusikalla hiukan litteämmiksi ja paista 250 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes saavat mukavasti väriä. Tuli ihanan pehmeitä ja maistuivat yhtä herkullisilta vielä seuraavanakin päivänä. Täytyypä muistaa tehdä jatkossakin.
Olivat kyllä hyviä nuo rieskat ja gluuteenittomien leipien kategoriassa todella hyviä.
Siinäpä hyvä suositus! Kannattaa tehdä pienestäkin muusimäärästä, vaikka pari kolme vähän isompaa.