Kukkakaali-savuporokeitto

Keitto on aina helppoa ja herkullista tarjottavaa. Seuraavaksi jälleen yksi suosikki, jonka kanssa meillä usein syödään lämpimiä, tällä kertaa halkaistusta patongista tehtyjä leipiä. Ohje löytyy tästä entisten TV-kokkien  kirjasta:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kukkakaali-savuporokeitto

  • 1 kukkakaali
  • 1 sipuli
  • 200 g savuporoa
  • voita
  • vettä
  • 2 dl ruokakermaa
  • mustapippuria
  • pinnalle ruohosipulia ja persiljaa

Freesaa hakattu sipuli padassa, käytä voita ja hieman suolaa. Lisää tertuiksi pilkottu kukkakaali, pilkotut savuporosiivut tai -rouhe ja sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kiehuttele kunnes kaali on kypsää. Soseuta sauvasekottimella ja lisää kerma. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Pilko yrtit keiton pinnalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Savuporon tilalle käyvät hyvin myös muut savulihavalmisteet, mutta Lapin maisemissa kun ollaan, niin poro on tällä kertaa se ainoa oikea…

OLYMPUS DIGITAL CAMERATerveiset Ylläsjärveltä!

Kategoria(t): Kokataan - Eturuuat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s