Kaikki muu gluteeniton leivonta on mielestäni helppoa, mutta pullaa vierastan vieläkin. Etsin tänään ohjeita ja päädyin tälle sivulle – hyvä niin – sillä oikein hyviä tuli! Ulkonäössä tosin olisi runsaastikin toivomisen varaa, en millään saanut pehmeää taikinaa sileämmäksi. Mutta eipä kai se haittaa, kun maku on hyvä, aika lähellä vehnäjauhoilla leivottua. Eli tässä hiukan muunneltu ohje:
Gluteeniton pulla
- 5 dl maitoa
- 2 tl psylliumia
- 1 tl suolaa
- pala tuorehiivaa
- 2 dl sokeria
- 1½ rkl kaardemummaa
- 2 munaa
- 2 dl hienoa riisijauhoa
- 8 dl Sunnuntai-gluteenitonta jauhoseosta tai vastaavaa
- 100 g voita
Laita psyllium-jauhe turpoamaan 2 dl maitoa reiluksi 10 minuutiksi. Yhdistä hiiva ja suola, sekoita, kunnes on vellimäistä. Lämmitä loppu maito käden lämpöiseksi, lisää sokeri, hiiva-suolaseos, kaardemumma, munat ja turvotettu psyllium. Kaada seos yleiskoneeseen ja vatkaa minuutin verran pyöreällä, tukevalla lankavatkaimella, joka on tarkoitettu voitaikinoihin. Lisää jauhoseos sekä sulatettu voi ja jatka vaivaamista vielä 10 minuuttia. Jätä kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi. Leivo pulliksi jauhoja apuna käyttäen ja anna kohota 10 minuuttia. Voitele munalla, pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia kauniin ruskeiksi. Tuli ihanan kuohkeita ja pehmeitä.
Tulepas pappa kahville, niin maistetaan!
Varmasti hyvää.
Täälläkin maistuisi,
hyvää viikonloppua♥
Hyvää viikonloppua teillekin!