Tänään meillä oli ruokana korvasienikeittoa. En ole aiemmin sitä valmistanut, en edes osaa etsiä korvasieniä. Viime keväänä kuitenkin satuin päähänpistosta ostamaan torilta hiukan noita herkkuja. Keitin niitä silloin useammassa vedessä ja pakastin, mutta niinhän siinä kävi, että rasiat jäivät unholaan jonnekin pakkasen pohjalle. Perjantaina, pakastinta sulattaessani, ne tulivat yllättäen vastaan ja siitä se sitten lähti – ohjeen etsiminen. Omien sovellusten jälkeen tein näin:
Korvasienikeitto
- rasiallinen pakastettuja, esikäsiteltyjä korvasieniä
- iso sipuli
- voita ruskistamiseen
- 5 dl maitoa
- puoli pakettia Koskenlaskija-sulatejuustoa
- aromisuolaa, suolaa
Ruskista pilkottu sipuli voissa ja lisää sekaan korvasienisilppu. Jatka hauduttamista kunnes sipulit ovat pehmenneet. Kaada sekaan (ruokakerma ja) maito sekä pilkotut juustokuutiot. Anna muhia kymmenen minuuttia, mausta ja hurauta sauvasekoittimella. Voi kun oli hyvää ruisleivän kanssa! Tämä määrä riitti vain meille kahdelle mutta onneksi sieniä vielä jäi nuorisoakin ilahduttamaan.
Korvasieni on mielestäni parhaita sieniä, joista olen keittoa valmistanut ja syönytkään. Kerran hevosajelulla niitä metsästä bongasin vahingossa ja aina vaan vahingossa enemmän. Eikö ole hassun tuntuinen sieni?
On se erikoinen sieni tosiaan. Keväisin on aina niin paljon pihatöitä, että sieniretket eivät ensimmäisenä tule mieleen ja kai siitäkin syystä niiden etsiminen on unohtunut. Mutta maku on kyllä aivan muuta kuin vaikkapa rouskuilla!