Leivoin aluksi Runebergintorttuja, (resepti täällä), mutta sitten päätin valmistaa myös jotain pikkuleipiä. Seuraava ohje on kuudenkymmenen vuoden takaa:
Ruskeat viipaleleivät
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl kanelia
- ½ dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 4½ – 5 dl vehnäjauhoja
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Kääntele lopuksi sekaan kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Anna jähmettyä jonkin aikaa viileässä, leivo neljäksi pötköksi, joita painelet hiukan litteämmiksi. Viipaloi vinoneliöiksi, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Irrota viipaleet toisistaan ja asettele sopivan väljästi leivinpaperille. Paista 210 asteessa noin kymmenen minuuttia, eli kullanruskeiksi.
Vanhan ajan kahviherkkuja, joissa ei turhilla ainesosilla konstailla. Kaikki on justiinsa niin kuin pitääkin.