Herkkuja kahvipöytään: Ruskeat viipaleleivät ja Runebergintortut

Leivoin aluksi Runebergintorttuja, (resepti täällä), mutta sitten päätin valmistaa myös jotain pikkuleipiä. Seuraava ohje on kuudenkymmenen vuoden takaa:

Ruskeat viipaleleivät

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl kanelia
  • ½ dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4½ – 5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Kääntele lopuksi sekaan kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Anna jähmettyä jonkin aikaa viileässä, leivo  neljäksi pötköksi, joita painelet hiukan litteämmiksi. Viipaloi vinoneliöiksi, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Irrota viipaleet toisistaan ja asettele sopivan väljästi leivinpaperille. Paista 210 asteessa noin kymmenen minuuttia, eli kullanruskeiksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanhan ajan kahviherkkuja, joissa ei turhilla ainesosilla konstailla.  Kaikki on justiinsa niin kuin pitääkin.

Advertisements
Kategoria(t): Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s