Pientä pintaremonttia vai oliko se suurta

Heti loppiaisen jälkeen meillä alkoi lattiaremontti. Olohuoneen parketti oli 23 vuodessa kulunut niin pahaksi, että sitä ei enää voinut hiomalla kunnostaa. Operaatiota kun lykättiin vuosi vuodelta, sillä kauhisteltiin, mihin vietäisiin huonekalut ja varsinkin piano noin viikoksi, mitä se homma kaikkine hiomisineen ja lakkauksineen olisi kestänyt. Nyt sitten oikaistiin ja siirrettiin huonekaluja tarpeen mukaan eri paikkoihin. Vanha lattia purettiin ja tilalle asennettiin korkkilaminaattia, sillä tykästyimme siihen niin kovin kesän vesivahinkokorjauksen yhteydessä. Lämmin ja vaimea!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun  lattia ja listat olivat kunnossa kirjahyllyn kohdalta, se koottiin heti takaisin paikoilleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta sitten alkoi meidän kannaltamme se hurjin vaihe: Viereinen pieni huone piti kokonaan tyhjentää. Ja siellä oli suurensuuri Lundian kirjahylly, jossa oli monenlaisia musiikinkuunteluun ja television katseluun tarvittavia laitteita ja erityisesti niiden johtoja. Osaammeko purkaa ne tai paremminkin, sitten aikanaan koota? Piti merkitä teipeillä ja ottaa kuvia avuksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juuri kunnostettuun olohuoneeseen siirrettiin kaikki pikkuhuoneen tavarat. Ei kannata etsiä mitään, ei täältä kuitenkaan löydy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten alettiin repiä vanhoja tapetteja pois, sillä tässä pienessä huoneessa ne olivat jo kovin kulahtaneet, mutta kirjahyllyn purkamisen vuoksi emme olleet aiemmin hommaan ryhtyneet. Voi mahdotonta, mikä urakka! Välillä lähti isompi kaistale, mutta toisinaan piti raapia neliösentin paloja. Liotettiin ja lillutettiin, käytettiin tapetinpoistoainetta, mutta silti. Huh!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopulta näkyvissä oli sama seinäpinta, jota 23 vuotta sitten kittailin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten alkoi tapiseeraus, mutta siitä vaiheesta kuvia ei löydy. Ei kumpikaan olisi ehtinyt ottaa, niin vauhdikasta meillä isännän kanssa oli! Syöminenkin melkein unohtui. Ollaan kuitenkin tyytyväisiä lopputulokseen sillä nyt on pistorasioiden kannetkin jo laitettu paikoilleen. Huomenna Timo-kirvesmies tulee jatkamaan lattian uusimista ja sitten puuttuvatkin enää vain listat ja loppusiivous.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta mitäs me tehdään ensi viikonloppuna? Ensin on rasvailtava käsiä, jotka tuntuvat melkein hiekkapapereilta. Ja sitten yritetään koota sitä kirjahyllyä vähän uuteen malliin ja piilottaa johtoja ja löytää niille oikeita paikkoja!

Jos haluat tietoa tapiseerauksesta, tässä on kolme linkkiä, joista me esikoisen ja sukulais-Jussin ohjeiden lisäksi hommaa opiskelimme:

Klik, klik, klik.

Advertisement
Kategoria(t): Koti Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Pientä pintaremonttia vai oliko se suurta

  1. Rouva Hyrskyn Myrskyn sanoo:

    Vanhan tapetin poisottaminen on kaameeta puuhaa! Meillä pojan huone odottaa sitä ja ehkä hieman valoakin, mutta jos hiihtolomalla sitten viimeistään..tapetitkin ym on valmiina, sen kun ryhtyis toimeen.

  2. Kiitos linkeistä! On ollut vähän tapetointijännitystä. Ehkä se sujuu noilla ohjeilla. Kunhan tosiaan saa ryhdyttyä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s