Meillä tuokuu nyt joulu, piparijoulu. Paraisten piparien ohje oli osalla taikinaa, osan tein gluteenittomina. Hyvin onnistuivat molemmat! Tässä ohje gluteenittomiin:
Gluteenittomat piparkakut
- 2 tl kanelia
- ½ tl pomeranssin kuorta
- ½ tl inkivääriä
- ½ tl neilikkaa
- ½ tl maustepippuria
- ripaus suolaa
- 1 dl tummaa siirappia
- 1 tl soodaa
- 1 dl sokeria
- 100 g pehmeää voita
- 1 muna
- 2 dl Semperin vaaleaa jauhoseosta ja 3 dl vaaleaa Jytte-jauhoa
Kiehauta mausteet siirapissa, anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa voi ja sokeri, lisää muna sekä siirappiseos, johon olet sekoittanut soodan. Lopuksi jauhot. Anna maustua viileässä seuraavaan päivään ja leivo pipareiksi. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes väri on sopivan ruskea.
Kiitos ohjeesta Anja ja Are, tein hiukan omia sovelluksia siihen. Hyviä tulivat ja mikä parasta, oli helppo leipoa leivinalustan ja silikonileivinpaperin välissä, ilman jauhoja!
Kiitos kun jaoit tänne meillekin.
Hyvää huomista itsenäisyyspäivää sinne teille
Kiitos, samoin sinnekin!