Minusta kuivakakkujen leipominen on mukavaa ja kun ne pakastaa vaikkapa neljään osaan paloiteltuna, niin onpa helppo ottaa kahvipöytään makea herkku. Näiden molempien ohjeet olen kirjoittanut jo aiemmin, mutta nostan ne jälleen esiin lempikakkuinani.
Ensinnä taatelikakku. Tein viikolla kaksi, toinen Jytte-jauhoilla ja toinen vehnäjauhoilla. Maku oli aivan ihana molemmissa, samoin ulkonäkö.
Sitten tämä meille perinteinen jouluyön kakku: Ohjeessa on perunajauhojen lisäksi vain yksi lusikallinen vehnäjauhoja ja korvasin sen nyt Jytte-jauhoilla. Muhkeita, ihania, suussa sulavia ja joulun tuoksuisia herkkuja! Suosittelen molempia lämpimästi!
Ruisvuokaleipien ohjeen löydät täältä. Leivoin niitä eilen ja vieläkin tuo ihana tuoksu leijuu keittiössä!
Piparkakkutalo – eikös olekin nätti? Ja NIIN helppotekoinen…
…mutta tämä onkin huijausta, sillä se on savesta poltettu! Joulujekku leivinuunin päällä ja menee ihan täydestä, vuodesta toiseen, hih…