Tämä resepti on pitänyt jo aiemmin laittaa jakoon, mutta aina se on vaan jäänyt. Nyt kun tuolla liinan alla jälleen odottelee nuorisoa pellillinen vastapaistettua leipää, kaivoin kameran esiin. En muista enää, mistä ohje on peräisin, mutta iltapäivällä tein näin:
Nopea peltileipä
- 7 dl haaleaa vettä + 1½ rkl psylliumia
- pellavansiemenrouhetta tai kokonaisia pellavansiemeniä
- 1½ tl suolaa
- 1 pkt hiivaa
- 2 rkl siirappia
- 3 dl täysjyvämaissijauhoja
- 3 dl täysjyväriisijauhoja
- 3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (meillä Jytte)
Anna psylliumin liueta vedessä. Lisää sitten suola, hiiva, siirappi ja jauhot. Jos käytät ksantaania, kuten minä, lisää se vasta jauhoseoksen yhteydessä. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Levitä uunipellille ja anna kohota parikymmentä minuuttia. Paista 230 asteessa reilu varttitunti.
Nopeaa valmistaa, hyvää vielä huomennakin. Nam!
P.S. Myöhemmin löysin maalaispuodista kaurajauhoja ja korvasin osan niillä. Pinnalle kurpitsansiemeniä – NIIN herkullista!
Tein tätä tänään ja mieheni sanoin: Tosi, tosi hyvää! Teen toistenkin. Kiitos hyvästä ohjeesta!
Kiva kuulla! Meilläkin on siitä tykätty!
Hei kiitos todella helposta ja toimivasta ohjeesta. Olen vaihtelun vuoksi korvannut osan jauhoista puhtailla kaurahiutaleilla ja porkkanaraasteella. Joskus lisään juustoraastetta mausteeksi ja vaihtelen erilaisia siemeniä ja jauhoja fiilispohjalta. Perusohje on hyvä ja antaa tilaa omiin kokeiluihin. Suurkiitos tästä:)
Mukavaa, että olet tykännyt! Meilläkin perusohjetta on vaihdeltu tilanteen mukaan. Viimeksi käytin nesteenä leipäjuuston teosta jäänyttä herraa ja lisäksi porkkanaraastetta sekä sesaminsiemeniä – tuli ihanaa. Juustoraastetta en ole hoksannut kokeilla, kiitos vinkistä!