Pihapiirin elämää

Kanat vietiin talvikotiin Petääjävedelle viime viikolla, mutta pihamaalla hiippailee siivekkäitä siitä huolimatta. Fasaanit, nuo harmilliset ja pitkäaikaiset vieraamme, ovat vain lisääntyneet. Niitä on ainakin yhdeksän nuoren lauma. Tässä osa niistä putsaa höyheniään aamusumuisella kiviaidalla. Jospa talvi kettuineen ja ilveksineen vähän verottaisi kantaa, muuten ensi kesänä saattaa olla tihutöitä tiedossa Riitan puutarhassa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laitoin tinteille talimakkaran, sillä ne rontit nokkivat tuuletusikkunoiden hyttysverkkoja rikki, ihan huomiota herättääkseen. Vaan kuka tuli apajalle? Seitsemän harakan lauma! Hetkessä häipyi tintinruoka parempiin ja suurempiin nokkiin. Mitäs nyt tehdään? Isot tunkeilijat hätistivät tintit pois ja rohmusivat itselleen kaiken. Tässä kuvassa ne pohtivat ja pähkäilevät. Yksi päivystää oksalla, muut ihmettelevät ja kävelevät hermostuneina lähimaastossa, sillä jotain kummallista on tapahtunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihana talimakkara on tinttien hallussa! Miksi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katsopa tarkkaan, niin huomaat kanaverkon palasen, jonka kiinnitin S-koukuilla  kevyesti makkaran lähelle. Pikkulinnut lentävät läpi, mutta harakat eivät uskalla, eivät edes pääsisikään! Hahaa, kuka veti pisimmän tikun?

Eilen illalla oli mahtava iltarusko. Yhtä aikaa idässä ja etelässä sekä lännessä. Ihmeellistä. Tuskin maltoin lähteä sisälle, kun piti sitä ihmettä ihailla. Ei minun vaatimattomalla kamerallani hyviä kuvia tullut, mutta tässä on kuitenkin häivähdys siitä kauneudesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAHyvää syyslomaviikkoa kaikille lukijoille!

Advertisement
Kategoria(t): Niksit, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Pihapiirin elämää

  1. Sari sanoo:

    Hyvää syksyä sinnekin !Lomapäivät alkaa ja ajattelin ensi töikseni aamulla heräillä hitaasti.

  2. Konnadonna sanoo:

    Meillä ei ole näkynyt fasaaneja (onneksi), mutta harakoita ja närhiä sitäkin enemmän. Tuo verkkosysteemi onkin hyvä idea, täytyy laittaa korvan taakse. Panin myös merkille illalla kauniin ruskotuksen, kuu killotti lähes täytenä. Mukavaa syksyn jatkoa:)

  3. Nettimartta sanoo:

    Oikein rentouttavaa syyslomaa teijänkin pihapiiriin. Ootte olleet aheria, joten pieni lepo olis varmasti paikallaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s