Leikkimökin lentomatka

Kun toimeen ryhtyy, niin äkkiä syntyy jälkeäkin. Tämä saatiin kokea eilen, kun selvisi, että leikkimökki siirrettäisiin tulevalle paikalleen vuorokauden kuluessa. Illan pimetessä me isännän kanssa vielä kaivoimme pohjaharkoille paikkoja ja tihrustimme ristimittoja ja vatupassin kuplaa. Ja aamusta työt jatkuivat.

Ensin naapurin Arvo tuli apuriksi, kun notkollaan olevan rakennuksen alle ujutettiin pitkät piirut. Ne tukisivat mökkiä kuljetuksen aikana ja jäisivät lopulta paikoilleen alimmaksi kerrokseksi. Lisäksi naulattiin lautoja ristitueksi. Tässä vaiheessa isännän Casen trukkihaarukan piikit vielä riittivät!

OLYMPUS DIGITAL CAMERASitten pihaan huristeli valtava ”monsterikuormaaja” hirmuisen pitkien trukkipiikkiensä kanssa. Takuulla mökki tuolla laitteella nousisi, ainakin ilmaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa hyvin nousikin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuljettaja ajoi hitaasti ja ohjasi taitavasti ajopeliään ja mökki” lensi” tukevasti ja  kauniisti viidenkymmenen metrin matkan, naapuripihasta meille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATuntui siltä, kuin kaivuri olisi ollut jättiläinen, joka laskee kaappaamansa keijukaisen varoen maahan sitä ihallakseen. Ja oli meitä ihailijoita muitakin – taitavaa ammattilaista on ilo katsella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEdes ikkunalasi ei rikkoontunut ja kun tukilaudat oli poistettu, tuntui siltä, että tuossahan se on ollut jo pitkään, juuri oikealla paikallaan. Ei ollut yhtään ikävä kaadettuja koivuja! Kesällä on tietenkin edessä pieniä uudistuksia ja ainakin maalaamista. Ikkunan kittilistat näyttivät miltei murtuvalta näkkileivältä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakas isä, siellä jossain ylhäällä, jonne lähdit melkein tasan neljä vuotta sitten. Kiitos siitä, että rakennutit tyttärillesi liki 60 vuotta sitten tukevan leikkimökin. Se oli nimensä veroinen Onnela minulle, jolle kotileikit olivat tärkeintä maailmassa. Seuraavan sukupolven aikana se kesti mummolassa kolmen pojan ja yhden pikkutytön leikit ja nyt se on jälleen tärkeä osa mummolaa isoksi kasvaneen pikkutytön pienelle pojalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASukupolvet vaihtuvat, mutta leikkimisen ilo säilyy. Olisipa isä ollut vielä näkemässä! Illan pimetessä vein mökin kuistille kynttilälyhdyn. Isän muistolle.

Kategoria(t): Koti Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Leikkimökin lentomatka

  1. sylvi ja Sulo sanoo:

    Hyvän näköinen mökki.

    • Mukava mökki, vähän kuitenkin jo rapistunut! Se oli aika lailla kasvullisuuden ympäröimä, joten seinissä on lahoa ja muutenkin pientä korjattavaa. Silti kuitenkin korjauskelpoinen!

  2. Voi, kun sinulla on toisinaan niin herkkää tekstiä, että itku meinaa tulla. Tukevan mökin tosiaan isäsi on aikoinaan tehnyt, kun siirtoja vielä kestää!

  3. Hilu sanoo:

    Kyllä aikoinaan on ollut rakentaminen hanskassa. Hienosti on leikkimökki säilynyt ja siitä tulee varmasti mukava leikkipaikka ensi kesänä. Hyvin sopii leikkimökki tuonne kaadettujen puiden tilalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s