Koivut kaatuivat rytisten

Parikymmentä vuotta sitten pihalle istutettiin kaivinkoneella muutama isompi koivu. Nyt ne olivat jo suuria, liiankin suuria. Myrsky katkaisi kerran yhdestä latvaoksan ja aloimme pelätä, että lounaistuulet kaataisivat puut talon päälle. Kun isot koivut veivät lisäksi naapureiltaan  voimia, päätimme, että kolmen puun neljästä on aika lähteä ennen kuin on liian myöhäistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATuttu ammattilainen tuli hommiin ja isäntä avusti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHups! Tuli avaraa! Kuinkahan tähän silmät tottuvat…  Nyt rungot odottavat riihellä pilkkomista ja risut on kerätty juhannuskokkoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoska kaivuri oli muutenkin meillä hommissa, oli kätevää samalla kuopaista juurakot pois – multa vain pöllysi. Ensi kesänä, toivottavasti, nurmikko siistii rikotun alueen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaikissa rungoissa oli jo lahoa. Kaatopäätös ei tosiaankaan ollut väärä, vaikka pihapuiden poistaminen on aina tunteellinen asia.

Sitten se varsinainen  syy koivujen lähdölle: Pihaan piti saada tilaa, mutta miksi?

R7-002Kuva on vuodelta 1961. Vappuna meidän siskosten piti toki saada nylon-mekot ylle ja kaasupallotkin ostettiin. Tässä iloinen vappuposeeraus  leikkimökin edustalla. Mökki on ollut nykyisellä paikallaan, vanhempieni pihassa, myös Mikaelille mieluinen leikkipaikka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANoin 60-vuotias rakennus, muinoin Onnelaksi ristitty, on lapsenlapsille jo kerran kunnostettu, mutta jälleen päässyt painumaan maahan ja muutenkin vähän rapistumaan. Kunhan kesä koittaa, se tulee meidän pihassamme, koivujen tilalla, ilostuttamaan jo kolmannen sukupolven lapsia. Ainakin yksi pikkumies odottaa sitä aikaa  malttamattomana…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Koivut kaatuivat rytisten

 1. Nettimartta sanoo:

  Samat on tunnelmat meidänkin pihapiirissä, eli heipat vanhoille puille ja olo on kuin olisi tarjottimella. 🙂

 2. Hilu sanoo:

  On kyllä totta, että isojen pihapuiden kaataminen on tunteikasta hommaa. Parempi kaataa kuitenkin ennen kuin aiheuttavat vahinkoa ympäristölle. Mahtava tuo leikkimökki juttu, siitä tulee varmasti kiva paikka pikkumiehelle 🙂

 3. Konnadonna sanoo:

  Koivut kyllä vievät kaiken voiman muilta kasveilta ja kuivana kesänä imevät vedetkin. Äkkiä silmä tottuu uuteen näkymään, ja kiva saada lapsenlapsille leikkimökki lähemmäksi. Polttopuuta riittää noista kovasti:) Minäkin haluaisin tonttimme rajalta kaadattaa kaksi koivua, mutta kun naapurin rouva puolestaan on oikea puufani, niin annamme olla.

  • Siinäpä se onkin, kun kaikki eivät ole samaa mieltä asioista. Näissä koivuissa tosiaan paljastui yllättäen lahoviat, kaikissa! Eli ei ne aina tykkää siirroista, kun yritetään suurina saada kaivurilla uusille paikoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s