Omenapuista

Kun perustimme puutarhaa parikymmentä vuotta sitten, omenapuiden kanssa tuli suuria vaikeuksia. Eivät ne siellä viihtyneet, mihin minä olisin ne sijoittanut! Nyt olen oppinut, kantapään kautta tietenkin, niiden vaatimukset ja pihan tuulet sekä paahteet, joten satoakin on jo saatu, kaikista kuudesta.  Lepaan liereälle kokeilin kahdeksan vuotta sitten suojaisaa paikkaa kauempaa,vanhan kivikellarin läheltä, ja hyvin se siellä viihtyykin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPuutetta oli vain toisesta lajikkeesta, pölytyksen varmistamiseksi. Nyt sillä on punakalneli kaverinaan: Tämä taimi tarttui kesällä Tuurista mukaan – alennuksessa, kuten arvata saattaa… Sen keväinen hoitoleikkaus on jäänyt tekemättä, enkä minäkään kesäkuun lopussa enää uskaltanut oksia katkoa. Siirtyköön ensi keväälle! Sen sijaan oli tärkeää saada oksakulmat oikeaan asentoon nyt, kun ne vielä ovat taipuisia. Joskus olen pannut reikätiilen palasia oksille riippumaan, mutta tällä kertaa riitti sitominen perusrunkoon. Juuristolle levitimme kuorikatetta maisemointikankaan päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOsaan  puista tuli runsaasti omenia, osaan kukinnan puutteen vuoksi ei lainkaan. Hillonteon jälkeen on vielä käynti tuoremehuasemalla, joka aukeaa reilun viikon kuluttua. Yksi  kesälajikkeista taitaa silloin olla valitettavasti jo liian kypsää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATässä on 21 vuotta vanha koristeomenapuu…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA…jonka kivikovia miniomppoja en ole vielä mihinkään osannut hyödyntää. Se on kaunis kukkiessaan, syysväreissään ja talvella – ihan kaiken aikaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKunhan kaikki puut on vielä suojattu jänisverkoilla ja kynttilälyhtyjä ripusteltu muutamalle oksalle, on vuoden kierto omppotarhassa jälleen täynnä. Ne jäävät rauhassa odottamaan seuraavaa kevättä!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Omenapuista

  1. tuksu sanoo:

    Voi kun osaisikin aavistella oikeita istutuspaikkoja tuleville uusille puille. Meillä nuo 100-vuotiaat kaatuu yx toisensa perään ja tilalle pitää saada uusia…muttei sitten samoille paikoille, vaan pitää yrittää keksiä mihin…*pohtii*
    Mukavaa viikonloppua sinne!
    tuksu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s