Muistuipa yks kaks mieleen helppo ja maukas suolainen piirakka, jota en vielä ole teille esitellyt. Kiitos, Anneli, jolta ohjeen vuosia sitten sain!
Olutpiirakka
- Pullo tai pieni tölkki I-olutta (muukin käy, esim Kukko-olut gluteenittomille)
- 2 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
Täyte:
- 400 g ruskistettua jauhelihaa
- 1 prk kermaviiliä
- sipulikeittopussi (puolikaskin riittää mainiosti)
- 3 rkl tomaattisosetta
- juustoraastetta
Sekoita pohjan aineet löysäksi seokseksi, kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle keskenään sekoitetut täytteen aineet sekä runsaasti juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Kun olet kokeillut tätä, tiedät, että toki voit täytteeseen vaihtaa tai lisätä ties mitä tomaatista tonnikalaan. Mutta hyvää on ihan näinkin, vaikka marjaretken evääksi! Se, että pohjassa on olutta, tekee mukavan lisämaun esimerkiksi maitoon verrattuna.
Ai juku, tuota pitää kokeilla! Vaikkapa tonnikalatäytteellä, nam.
Olen käynyt aina silloin tällöin lukaisemassa kuulumisiasi, mutta kommentin jättö unohtuu, mutta nyt kiitän kivoista kanajutuista ja tuo teidän pikku-Mikaelin puuhia on ilo seurata, melkoinen perunankasvattaja 😀
Kiitos, Eija, kommentista! Mikael on ilopilleri. Ihana pikkuinen. Kuten kaikkien muidenkin mummojen ja pappojen esikoislapsenlapset…
Sipulikeittopussissa on suolaa, joten jos sitä ei käytä, täytyy varmaan tarkistaa pohjankin ainesosat eli lisätä hiukka suolaa.
Googlen kautta eksyin sivuillesi.
Katselin kylläkin kasveistasi kirjotuksia ja törmäsin tähän olutpiirakkaankin (pitää joskus kokeilla).
Olisiko muutoin tuosta vanhasta Senja mummon kaktuksesta saada pistokasta?
Nyt vuoden verran haalinut suurinpiirtein kaikkia vanhaa kantaa olevia kasveja.
Hei Netta! Kyllähän se varmaan onnistuisi. Kaktukset eivät ole niin tarkkoja kuivahtamisestakaan! Jos vanhoja kasveja keräät, niin morsiusmyrttihän sinun myös pitäisi saada. Siitä on kirjoituksia, jos haluat etsiä blogista hakusanalla.