Pienenpieni mansikkamaa pienenpienelle kesärengille

Kasvimaan kolmas lohko on tänä kesänä ollut ensin avokesannolla ja loppukesän se tulee olemaan viherkesannolla. Kylvin eilen Persian apilaa tyhjälle, lepäävälle lohkolle. Sehän on yksivuotista, joten syksyllä maa on mukava kääntää muhevoittavan vihermassan kera.

Tuo, että yksi osa on ollut vapaavuorossa, päästi mielikuvituksen valloilleen. Ensinnäkin aitasin sinne Mikaelin oman kasvimaan. Siitä olen kertonutkin teille jo useaan kertaan, mutta nyt kesärenki sai myös oman pienen mansikkamaan kuukausimansikoiden lisäksi! Miten sattuikaan niin sopivasti, että varastossa oli pala mansikkakangasta ja Tuurista tuli hankittua 10 Bounty-tainta. Viherkesanto-osuus pieneni kolmanneksella – no, sattuuhan sitä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska mansikkakankaaseen mahtui 12 tainta, kaksi puuttuvaa täytyi lisätä rönsyistä. Niitäkin oli taimissa jo valmiina. Leikkasin viilipurkin pohjalle reikiä liian veden poistoksi ja sivuille kaksi viiltoa rönsypitimiksi. Sitten purkkiin multaa ja rönsytaimi viiltojen väliin tukevasti paikoilleen, multaan kiinni. Ei mene kauaa, kun juuristo on kasvanut ja pienokaisen voi siirtää uudelle pakalleen. Tällä tavalla lisäsin viisi vuotta sitten kalliista ostotaimista uusitun mansikkamaan puolta suuremmaksi. Ensimmäinen rönsy on kuulemma kaikkein paras lisäystaimi, mutta muitakin olen käyttänyt tarvittaessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten on mietittävänä enää fasaanipelote – taitaisi olla vanhan ajan variksenpelätin maiseman kannalta hauskin vaihtoehto! Mutta se on sitten vasta ensi kesän hommaa. Jospa talvella tulee joku älynvälähdys.

Lopuksi vielä kuva uudesta puutarhatyökalusta, jonka oletan olevan hyvä: Fiskarsin pitkään varteen liitettävällä haralla pääsee kätevästi aivan lähelle taimia ja lautakäytävien allekin. Mutta aika näyttää tämänkin laitteen toimivuuden, joten perästä kuuluu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement
Kategoria(t): Kasvimaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pienenpieni mansikkamaa pienenpienelle kesärengille

  1. tuksu sanoo:

    Olitpas keksinyt hyvän konstin noille rönsytaimille! Kiitos, saanhan lainata ideaa meilläkin???
    Mukavaa pyhäpäivää sinne!
    tuksu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s