Kananpojat muuttivat jo omaan mökkiin

Ei uskoisi, miten nopeasti pienet piiperot kasvavat! Pari päivää sisätiloissa ja sitten jo siirsimmekin ne ulkotarhaan. Onneksi kaikki oli jo valmiina: Muiden kanojen aitauksessa on pienempisilmäinen häkki. Toisessa päädyssä on upea pikkuinen koti olkipehmusteineen: Vanha kanikoppi sai näin uuden käytön. Verkko on niitattu oviaukon ympärille tiiviisti, ettei tule karkaamisia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJamppa-kissa saa myös pysyä aidan toisella puolella. Hui!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katosta osa on päällystetty vanhalla lattiamuovilla sateen ja liian auringon varalta. Isossa seinäverkossa roikkuu ”mustekalalenkki”, johon kiinnitämme auki käännetyn kannen. Pientä koppia ympäröi ”esipiha”, sekin uusiokäytössä oleva matala verkko. Näin Mikael voi rauhassa istuskella tuolilla poikasia katsomassa eikä ole vaaraa kukosta tai muista kanoista – saattaisivat tulla ruokailemaan pikkuisten kanssa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä nyt kelpaa kylpeä hiekassa ja kuopia maahan heitettyjä kauraryynejä! Kalkkia, vettä  ja munankuoria täytyy tietenkin olla myös tarjolla – ja tuoretta ruohoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASe tipujen ensileipä on muuten ykkössuosikki ruokalistalla. Pehmitän viipaletta hiukan vedessä tai piimässä ja nam nam… Kaikki piipertävät vauhdilla lautasen ympärille. Mieluummin ne popsivat sitä kuin vaaleaa hiivaleipää ja onhan ravintoaineissa toki paljon eroa, jos luet sen teko-ohjeen tästä linkistä.

Kaikenlaista lisäpuuhaa tämä tipuyllätys meille aikuisille on teettänyt, mutta kun katsoo tätä viimeistä kuvaa, niin tietää, että vaivat on palkittu monin kerroin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement
Kategoria(t): Kanala. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s