Sattui niin, että muutama banaani ehti kypsyä vähän liikaa. Uunibanaaneiksi? Ei tällä kertaa, vaikka ovatkin jälkilämmössä paistettuina ja jäätelön kanssa nautittuina herkullisia. Juhannus on tulossa ja jotain pitäisi kai helteestä huolimatta leipoakin, joten etsin banaanikakun ohjetta. Täältä löysin juuri sellaisen, jonka tapaista ennenkin olen tehnyt: Vanhan ajan resepti, tavalliset aineet. Isoissa muffinivuuissa paistui eilen banaanimuffineja näin valmistetuna:
Banaanimuffinit
- 2 munaa
- 2 kkp sokeria (laitoin osan fariinisokeria)
- 2 kypsää banaania
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 8 rkl kermaa
- 200 g voisulaa
- 2 kkp vehnäjauhoja
- kanelia
Munat ja sokeri vaahdoksi, siihen haarukalla muusatut, hiukan jo tummuneet, banaanit. Kerma ja voisula sekä lopuksi kuivat aineet keskenään sekoitettuna + kanelia noin 1 tl tai maun mukaan.
Tein kakun sijasta tällä kertaa tosi isoihin, tukeviin paperivuokiin muffineja, joita tuli kaksinkertaisesta annoksesta 20 kappaletta. Paistoin niitä 200 asteessa 15-20 minuuttia, kokeilin kypsyyttä tikulla. Pienemmissä vuuissa tehtyinä paistoajaksi riittää varmaankin reilu 10 minuuttia ja kakuksi valmistettuna 40-50 minuuttia matalammassa, 175 asteen lämmössä.