Raparperijuomaa jälleen

Viikonloppuna saan odotettuja yövieraita. Tätä juomaa olen tehnyt yleensä vasta juhannuksen paikkeilla, mutta nyt raparperit olivat niin muhkeita, että päätin käyttää osan juomaan. Laitoin ohjeen jo toissavuonna blogiin, mutta uusia lukijoita ajatellen kerron kuitenkin tästä raikkaasta juomasta uudelleen.

Raparperijuoma

  • Reilu puoli ämpärillistä raparperin varsia
  • 4-5 sitruunaa
  • vettä

Huuhtele varret ja pilko niitä 10 litran sankoon, reilusti puolilleen. Kuori hyvin pestyt sitruunat perunankuorimaveitsellä ohuelti, lisää kuoret sankoon. Poista valkoinen osa sitruunoista ja lohko hedelmälihat muiden aineiden sekaan. Täytä astia kylmällä vedellä ja vie kevyesti peitettynä viileään, sekoita päivittäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASiivilöi seos neljän päivän kuluttua, lisää litraa kohti 250 g sokeria ja (jos pullotat) kiehauta. Voit joko pullottaa mehun tai halutessasi pakastaa. Pullotettunakin säilyy hyvin! Tarjoillessa kannuun lisätään vettä kuten muihinkin mehuihin.

Mitä punaisempia varret ovat, sen enemmän väriä on mehussa. Liian vaaleaan mehuun voi halutessaan lisätä hiukan muuta marjamehua lisäväriä antamaan.

Tämä juoma on ihanan raikasta, todellista kesäjuomaa. Katselin sääennusteita ja luulenpa, että saamme istuskella varjossa silloin, kun tätä ystävien kanssa nautimme!

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - Jälkiruuat ja muuta makeaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Raparperijuomaa jälleen

  1. tuksu sanoo:

    Kiitos mehun ohjeesta!
    tuksu

  2. Tuija sanoo:

    Näitä juttujasi on niin mukava lukea. Elätte aidosti vuoden aikojen mukaan niin kasvimaalla kuin keittiössä. Mikaelilla on ihana mummola.
    Edellisen jutun viheröivä istuin oli pysäyttävän hieno taideteos! Kiva oli myös lukea, etteivät kaikki muutkaan hukuta tomaattejaan viikottaisiin purkkilannoituksiin. Tänä keväänä sorruin lukemaan netistä tomaattikeskusteluja – ihmettelen, että olemme joka vuosi voineet saada hyvin tomaatteja. 😉 Me laitamme kasvihuoneen pohjalle keittiökompostin ja kanalan pohjan tulosta – emmekä ole muuta laittaneetkaan. Tänä vuonna kylvin normaalia aiemmin (helmikuun alussa) ja nyt taimissa on jo paljon raakileita – mutta kyllä on lämmin kevätkin. Lämmintä, ihanaa kevään jatkoa – tai kesältähän tämä jo tuntuu!

    • Kiitos, Tuija, kommentista! Mukavaa, jos jutustelustani välittyy se valtava rakkaus tähän kotipaikan multaan ja tietenkin Mikaeliin.

      Täytyykin ensi keväänä panna kasvihuoneeseen tuota kanalan pohjaa, nythän sitä riittää! Meilläkin on jo paljon raakileita tomaateissa, lämpö on ihanaa. Tosin nuo viljan oraat pelloilla taitavat nääntyä janoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s