Kanatarhan kuulumisia: Koukkunokka Kalle ja rouvat mustissaan

Tänään, ensimmäisenä kesäisenä päivänä, meille tulivat uudet kesähoidokit. Kaikki sujui hienosti, sopuisa järjestys säilyi kanatarhassa. Siellä asustaa nyt kukon lisäksi kuusi aikuista kanaa ja nuorikko Siiri. Ruskeat alholaiset Siiri, Pilkku-Lotta ja Maijukka ovat omia, muut kesälainassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voi miten upeita nämä uudet rouvat ovat! Mustia, mutta auringon valossa voimakkaan vihreän vivahteita kiiltävissä höyhenpuvuissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA No sitten Kalle, varsinainen persoona! Ensinnäkin sen pyrstö on vähän kuin sähköiskun saanut. Ihan säkkärä ja sekainen. Se kuulemma kasvaa samalla tavalla, vaikka sulat uusiintuisivatkin. (Niinhän se eno-Kallekin ”rähjääntyi”  reissuillaan…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ja nokka, oikea kapteeni Koukku. Etsin munanetistä tietoja ja tuollaisia oikkuja kuulemma toisinaan on – ehkä siihen vaikuttaa elämäntilannekin: Nokka ehkä kasvaa, jos sitä ei käytetä. Mutta sitten oli myös ohjeita, että sen voisi koiran kynsileikkureilla leikata, sillä syöminen vaikeutuu, jos se tuosta vielä kasvaa. Huh huh! Nyt panen kaikki nämä asiat mietintämyssyyn, hiippailen vielä tsekkaamaan kanalan tilanteen ja kiipeän pikkuhiljaa orrelleni eli yläkertaan yöpuutani etsimään. Tänään aamulla uni ei enää tullut neljän jälkeen – kaipa tässä totutellaan siihen kukonlaulun aikaan heräämiseen!

Advertisement
Kategoria(t): Kanala Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Kanatarhan kuulumisia: Koukkunokka Kalle ja rouvat mustissaan

 1. sylvi ja Sulo sanoo:

  Oi kun hieno kukko.
  Vaikeaa varmaan syödä koukkunokalla. Erikoin.
  Mukavaa Helatorstaita teille!

 2. Kanatarhan joukku mukavan kirjavaa! On ne sitten, mitä eläimiä tahansa tuovat arkeen ilon hetkiä, joskin työtäkin, mutta mielenterveydelle hyvää paljon!

 3. Lissu sanoo:

  On siinà Kallella naislauma! Munarikasta kesàà!

 4. Hilu sanoo:

  Ompas kanatarhassa nyt vipinää:-)komea on kyllä kukko.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s