Pilaantumaton omenalaji?

Virittellessäni maaliskuun alussa lasikuistille kasvivaloja ja huomasin alahyllyllä sinne unohtuneet omenat. Ostin ne joulukuussa, jouluomeniksi, punaisia ja kauniita silloin. Mutta mitä ihmettä? Punaisia ja kauniita edelleen! Lajikkeen voit lukea tästä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuorin ja maistelin: Täydellisen hyvää, ei mustumia. Nam. Vai onko sittenkään nam? Miten ne noin kauan, kolme kuukautta, ovat voineet säilyä? Millaisia säteitä tai myrkkyjä niissä mahtaa olla? No myönnetään, kuistilla on hyvin viileää. Se selittää osan mutta selittääkö se kaiken? Mitä me oikein syömme?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Omena päivässä pitää lääkärit loitolla”, sanottiin ennen. Entä tällainen omena, ehkä kuorineen ja erityisesti pienen lapsen syömänä? Superfresh tosiaan. Pahaa pelkään, että vaikutus lääkäriin nähden onkin päinvastainen…

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Pilaantumaton omenalaji?

 1. Tuollaisen ihanan kauniin punaisen jouluomenan viereen, kun laittaa omasta puusta otetun taatusti tuoreen omenan, tietää kuinka niiden kestävyys näkyy…Mutta kun omasta puustani en saa jouluna omenoita!

 2. Tuulikki Oksa sanoo:

  Itse olen yrittänyt pestä ja kuoria kaikki ulkomaan omenat.
  Hyviähän ne ovat, vaan taatusti eivät niin terveellisiä, kun omat luomuomenat
  tuksu

 3. Lissu sanoo:

  Nàin yhtenà pàivànà telkusta, kuinka omenat ’kàsitellààn’ niin, ettà sàilyvàt yli vuodenkin hyvinà. Sen jàlkeen olen AINA kuorinut omput. Toisaalta jospa ne myrkyt saisivat minunkin sàilymààn tuoreena pitempààn! Varmin tae siità, ettà saa myrkyttòmià omppuja on se, ettà niità saa suoraan omasta puusta. Tietàà mità syò. Noin suurin piirtein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s