Kevään merkkejä etsimässä

”On hanget korkeat nietokset”, mutta jotain sentään tapahtuu. Tässä teillekin kuvakooste viikonlopun retkiltämme:

Matalasalmi kodin lähellä on alkanut sulaa. Vettä on todella vähän! Tuosta kapeasta raosta me ennen soudimme Tarhia-järven puolelle – airot vaan kolisivat kivireunoihin. Ryhtymiskynnys moiseen hommaan on saanut korkeutta  nykyisin…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virtalankoskella oli kaunista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mökki ja sen ympäristö nukkuivat vielä syvää ja rauhallista talviunta. Vain palokärjen huutelussa oli kevään merkkejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suolahden salmessa lepäili joutsenia – vihdoin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuusen alla oli röykkiöittäin kävynsuomuja. Oravilla on talven mittaan riittänyt puuhia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hiihtelimme Tarhia-järvellä ja rannoilla oli lumen päällä kaikkialla siemeniä. Kuusen vai männyn? Onpa tänä vuonna runsas siemensato.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuolla kaukana häämöttää jo koti, vieläköhän hanki kantaa suksia niin kuin aamulla lähtiessämme? Puuh… lipsuukin jo…ja tuo rantapelto pitäisi jaksaa kavuta ylös.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rankka hiihtolenkki, mutta kotona ollaan ja tietenkin tarkastetaan ensimmäiseksi tomaattitilanne: Hyviltä näyttävät edelleen nämä Lapissa alulle pannut taimet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihana heliotrooppi kukkii ja tuoksuttelee täyttä päätä – väri vain on valon puutteen vuoksi haaleampi kuin kesällä. Eli hyvin sen saa talvehditettua viileässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jouluruusukin näyttää nyt paremmalta. Vaihdoin mullan ja pidin sitä neljä kertaa, neljän päivän välein, Raidilla suihkautetussa muovipussissa, aina yön yli kerrallaan. Ei ole näkynyt lisää  kirvoja – ainakaan toistaiseksi. Uusia lehtiä työntyy mullasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevät etenee myös käsityörintamalla. Tässä ovat viimeisimmät neuleet: Kaulahuivi, vaihteeksi itselle, ( Tällä mallilla, mutta ohuemmasta langasta ja suorakaiteen muotoinen – silmukoita 39)…OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… sekä vauvan peitto, jolle sopivasti tulikin käyttöä Raahen ystävien perheessä. Terveiset vaan mummolle ja vaarille sekä viikon vanhalle tyttövauvalle + vanhemmille!  Enää kaksi  neuletta kesken ja SITTEN – pillit pussiin kesäksi! (Luulen aina, että saan nopeammin valmista, kun teen montaa neuletta yhtä aikaa. Turha luulo…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kompostorissakin on huomattu, että kevättä on ilmassa. Hyvä juttu! Nyt taas mahtuu – välillä jo  piti täyttää varakompostoria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen otettiin varhaisperunat itämään: Siikli ja tietenkin Tammiston aikainen, mitä ihan perinnemielessä ja isän muistoksi kasvatamme. Ei kyllä oikein tunnu todennäköiseltä, että reilun kuukauden kuluttua lumi olisi poissa, on sitä niin paljon ja maakin on varmaan märän syksyn jäljiltä vahvassa jäässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska keväiset luontokuvat ovat niin kauniita, on ihan pakko panna tähän loppuun vielä yksi, Virtalankoskelta. Lintuja odotellessa ja kevään kohinaa kuunnellessa. Multasormien viilentämiseksi, sillä ne käyvät jo liian kuumina …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement
Kategoria(t): Käsityöt, Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Kevään merkkejä etsimässä

  1. sylvi ja Sulo sanoo:

    Hinoja kuvia kevään merkeistä.
    Tosi rehevän näköiset tomatintaimet.

  2. Lissu sanoo:

    Kiitos, ettà pidàt minut ajan tasalla kevààn etenemisessà!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s