Lankakori tyhjenee

Ihmettelin jo kauan sitten, miten kummassa olen hamstrannut niin paljon villalankoja. Tarjouksista tarttuu mukaan… Tänä talvena olen urakoinut niitä tosissani: miesväelle on jouluksi saatujen lisäksi sukkia myös varastossa. Miesten sukat kun ovat pitkästyttävämpiä neuloa, siksi panostin näin aluksi niihin. Naisväelle tulee sitten jatkossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoneulelapasia kudoin lisää, vastakkaisilla väreillä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… ja Mikaelille langanjämistä lämpimät lapaset. Näitäkin on tehtävä vielä, ovat niin nopeita neuloa ja kuitenkin, kahdella värillä, napakoita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löysin myös monta kerää Lidlistä muinoin ostettua halpaa mutta ihanan pehmeää  sekoitelankaa. Muistaakseni tein siitä joitain Mikaelille pari vuotta sitten, mutta entä  lopuille? Sitten keksin: Aloin neuloa korinpohjaa (5 nurin – 5 oikein) sadalla silmukalla. Tästä tulee vaunupeitto, ehkä jollekin tuttavan vauvalle – tai sitten se jää varastoon omia, uusia lapsenlapsia odottelemaan. Ja näin saan nämäkin kerät pois ”kuleksimasta”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leena-ystävältä kuulin, että vanhusten torkkupeittoihin kerätään neulottuja, 18×18 sentin  neliöitä. Hän oli jo itse vienyt vanhainkodille niitä melkoisen määrän. Siinäpä minullekin hyvä keino saada loput vajaat lankakerät hupenemaan. Lisäksi olimme lähdössä Lappiin pitkälle, suuntaansa kymmenen tuntia kestävälle automatkalle. Sellaisessa ajassa saa aikaan jo vaikka mitä! Tein autoneuleita varten langoille ”likaantumisenestoautomaatin”…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja kotiinpaluun jälkeen tulos ole se, että kaikki mukaan ottamani kerät olivat kadonneet  näihin 25 lappuun (joista mieleeni tulee väistämättä satu prinsessasta ja herneestä).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotona löysin sitten vielä kerien loppuja sen verran, että kaikkinensa tilkkuja valmistui yli neljäkymmentä. Vein ne vanhainkodille, jossa ahkerat kädet jatkavat minunkin  neliöistäni lämmittäviä peittoja. Hyvä idea kaikkinensa! Lankakori vajeni huomattavasti, jäljelle jäi vain Nalle-vahvuutta ja ”tyttöjen” värejä. Niistä jatkan kevään mittaan naisväen sukkia ja sitten koppani onkin aika tyhjä. Mutta kuinka kauan? Kolme kerää (ihanaa ja aivan välttämätöntä) kevätedullista lankaa lähti Keuruulle mukaan Jyväskylän reissulta, vaikka kuinka yritin kiertää ne hyllyt kaukaa.  Höh.

Advertisement
Kategoria(t): Käsityöt Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Lankakori tyhjenee

  1. sylvi ja Sulo sanoo:

    Olepa ahkeroin.
    kauniinta ja varmasti lämpimiä.

  2. metsätonttu sanoo:

    No en osaa minäkään muuten istua TV:een ääreen kuin kutemen kanssa. Selvät mummoilun piirteet! Noita lämpimiä aina joku tarvitsee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s