Ananas-kookostorttua pääsiäiseksi?

Tämäkin ohje on ollut pääsiäisreseptinäni jo 25 vuotta. Tortun voi tehdä piirakkavuokaan tai muffineiksi – isompi annos varmaan sopii myös leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä paistettavaksi. Tällä kertaa meillä tehtiin gluteeniton versio muffineiksi, mikä ainakin näin etukäteen tuntuu oikein kätevältä.

Ananas-kookostorttu

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl sulaa voita tai juoksevaa Oivariinia
  • 1 dl ananaslientä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri, lisää nesteet. Lopuksi kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Kaada löysähkö taikina voideltuun ja jauhoitettuun piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, tee sillä välin kuorrutus:

  • 50 g sulatettua voita
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • ½ dl sokeria

Levitä pieniksi pilkotut ananaspalat melkein kypsälle tortulle ja murustele kookosseos päälle. Jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia, eli kunnes kuorrute on saanut hiukan väriä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gluteenittomaan versioon käytin ehkä ½ dl enemmän vaaleaa Jytte-jauhoa  ja paistoin taikinan kaksinkertaisissa paperivuuissa muffineiksi samalla tavoin kuin tortunkin. Näistä tulikin oikein ekstra-hyviä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements
Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ananas-kookostorttua pääsiäiseksi?

  1. metsätonttu sanoo:

    Kiitos, liitin reseptikansiooni! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s