Tämäkin ohje on ollut pääsiäisreseptinäni jo 25 vuotta. Tortun voi tehdä piirakkavuokaan tai muffineiksi – isompi annos varmaan sopii myös leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä paistettavaksi. Tällä kertaa meillä tehtiin gluteeniton versio muffineiksi, mikä ainakin näin etukäteen tuntuu oikein kätevältä.
Ananas-kookostorttu
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl sulaa voita tai juoksevaa Oivariinia
- 1 dl ananaslientä
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri, lisää nesteet. Lopuksi kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Kaada löysähkö taikina voideltuun ja jauhoitettuun piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, tee sillä välin kuorrutus:
- 50 g sulatettua voita
- 1 dl kookoshiutaleita
- ½ dl sokeria
Levitä pieniksi pilkotut ananaspalat melkein kypsälle tortulle ja murustele kookosseos päälle. Jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia, eli kunnes kuorrute on saanut hiukan väriä.
Gluteenittomaan versioon käytin ehkä ½ dl enemmän vaaleaa Jytte-jauhoa ja paistoin taikinan kaksinkertaisissa paperivuuissa muffineiksi samalla tavoin kuin tortunkin. Näistä tulikin oikein ekstra-hyviä!
Kiitos, liitin reseptikansiooni! ❤
Ole hyvä vaan, metsätonttu!