Lapin viikko sotki ajatukseni niin totaalisesti, että tajusin vasta nyt pääsiäisen olevan ihan tuotapikaa. Eihän siinä muu auttanut, kun alkaa tehdä valmisteluja… Vaan eipä taida herneenversot enää ehtiä!
Tämä vakio pääsiäisresepti on Senja-mummoni peruja yli 30 vuoden takaa. Hän leipoi näitä pääsiäiseksi ja minä tietenkin halusin maistettuani heti saada ohjeen. Ihan yhtä hyviä ovat vieläkin!
Sitruunamuffinit
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 1½ dl kermaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 3½ dl vehnäjauhoja
- hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja 1 rkl sitruunamehua
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. (Ripottelen taikinaan munia lisätessäni aina välillä hiukan jauhoja, juoksettumisen estämiseksi). Lopuksi kerma (ruokakerma), sitruuna ja kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Itse käytin Pirkan suuria muffins-vuokia, pienistä pitäisi kertyä noin 20 kappaletta. (Kuvan ottamisen jälkeen huomasin kaapissa joululta jääneen, vajaan sokerikuorrutteen, joten pursottelin sitä koristeeksi.)
Tein nopsaan vielä yhden, meille perinteisen jälkiruuan odottelemaan pääsiäispyhiä, mutta siitä enemmän toisella kertaa.
jos haluat tehdä nämä gluteenittomina, vaihda vain jauhot!
Nam, näitähän on kokeiltava heti huomenna 🙂 Mukavia kevättalven päiviä ja pääsisäisen odotusta!
Kiitos, samoin sinne Mäntylään!