Surulliset tomaatintaimet

Kun suunnittelimme lomaviikkoa Lappiin, yksi rajamerkki oli tomaattien  kylvö. Maaliskuun lopulla ja huhtikuussa siellä olisi lämpimämpää ja keväisempää, mutta en haluaisi vaivata ketään pienten taimien hoidossa, alkuvaihe kun on aina tarkin ja hankalin. Otin siis merkityt viilipurkit, multaa ja siemet mukaan ja kylvin siellä. Virhe tuli siinä, että tein sen heti mentyämme: Puolentoista viikon aikana ensimmäiset pienet alut venähtivät liiassa lämmössä ja huonossa valossa turhan pitkiksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grrr, tomaatti soikoon! Nyt ne ovat vihdoin omalla paikallaan viileällä lasikuistilla. Lämpöä on 16-20 astetta ja ajastettu kasvivaloputki antaa lisää kasvuvoimaa. Jo parissa päivässä totesin tukevoitumista, joten ei hermoilla, odotellaan vaan. Koulimisvaiheessa upotan taimet melko syvälle, joten varsi voi kasvattaa uusia juuria. Kyllä niistä vielä satoa saadaan! Luotettavan Matinan lisäksi kasvussa on nyt keltaista Golden Sunrise-lajiketta ja tietenkin kirsikkatomaatteja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuten, jouluruusu on säilynyt hyvin kuistin valossa ja viileydessä. Huomasin onneksi  kuvaa ottaessani, että kukissa oli pulleita, vihreitä kirvoja. Leikkasin kukkavarret pois, pesin lehdet ja panin koko ruukun Raid-käsittelyyn muovipussiin yön ajaksi. Jos toistan tämän vielä muutaman kerran, niin riittääkö se? En uskalla pitää kukkaa enää kylvötaimien lähellä. Onko teillä muilla ollut vastaavia ongelmia?

Kategoria(t): Kasvihuoneessa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Surulliset tomaatintaimet

  1. sylvi ja Sulo sanoo:

    Hyvällä alulla on sinun tomaatintaimet.
    Meilläon suunilleen samanlaisia. Laitettiin itämään ennenkuin lähdettiin matkoille. Tulivat vähän roipeloisiksi kun eivät saaneet valoa tarpeeksi pesuhuoneen lattialla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s