Borssikeitto

Tämä ohje oli hyvin kauan sitten Pirkassa. Se oli yhteen aikaan useinkin meillä listalla, mutta nyt on jotenkin päässyt unohtumaan. Jääkaapissa oli jo pari viikkoa odotellut kokonainen kiinankaali ja se sai muistini jokin aika sitten palautumaan. Onneksi, sillä voi hurja, miten herkullista tämä nopeasti valmistuva keitto on!  Tarjoilen sitä nyt teillekin:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nopea borssikeitto

  • kaksi sipulia
  • kiinankaali
  • pussillinen pakastettuja suikalevihanneksia
  • ainakin puoli litraa etikkapunajuuria suikaleina
  • vettä  niin paljon, että ainekset peittyvät kattilassa
  • punajuurilientä kunnon loraus
  • kaksi kasvisliemikuutiota
  • nakkeja
  • smetanaa

Sulata voinokare kattilassa ja kuullota pilkotut sipulit. Lisää muut aineet ja anna hautua kannen alla, kunnes kaalit ovat pehmenneet eli vajaa puolisen tuntia. Lisää sekaan viipaloidut nakit ja jatka hauduttamista vielä hetki. Tarjoa smetanan kanssa. Ah mikä tuoksu ja voi mikä maku – pikaruokaa parhaimmillaan! Ruokaa valmistaessani tiesin, että isäntä seuraavana päivänä kysyisi, jotta jäikös sitä hyvää borssikeittoa vielä. Ja jäihän sitä, kun tein ison kattilallisen! On  nimittäin ihan yhtä herkullista lämmitettynäkin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - Eturuuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s