Tämä ohje oli hyvin kauan sitten Pirkassa. Se oli yhteen aikaan useinkin meillä listalla, mutta nyt on jotenkin päässyt unohtumaan. Jääkaapissa oli jo pari viikkoa odotellut kokonainen kiinankaali ja se sai muistini jokin aika sitten palautumaan. Onneksi, sillä voi hurja, miten herkullista tämä nopeasti valmistuva keitto on! Tarjoilen sitä nyt teillekin:
Nopea borssikeitto
- kaksi sipulia
- kiinankaali
- pussillinen pakastettuja suikalejuureksia
- ainakin puoli litraa etikkapunajuuria suikaleina
- vettä niin paljon, että ainekset peittyvät kattilassa
- punajuurilientä kunnon loraus
- kaksi kasvisliemikuutiota
- nakkeja
- smetanaa
Sulata voinokare kattilassa ja kuullota pilkotut sipulit. Lisää muut aineet ja anna hautua kannen alla, kunnes kaalit ovat pehmenneet eli vajaa puolisen tuntia. Lisää sekaan viipaloidut nakit ja jatka hauduttamista vielä hetki. Tarjoa smetanan kanssa. Ah mikä tuoksu ja voi mikä maku – pikaruokaa parhaimmillaan! Ruokaa valmistaessani tiesin, että isäntä seuraavana päivänä kysyisi, jotta jäikös sitä hyvää borssikeittoa vielä. Ja jäihän sitä, kun tein ison kattilallisen! On nimittäin ihan yhtä herkullista lämmitettynäkin!