Kesä ja kanala mielessä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hangissa riittää vielä vahvuutta, mutta minä olen siirtänyt kelloani jo kevätaikaan. Syynä tähän ovat hoitopaikassaan odottavat maatiaiseni,  joille olen pyöritellyt mielessäni erilaisia sisustusvaihtoehtoja kanalan tilan maksimoimiseksi. Siinä sitten etsin netistäkin yhtä ja toista tietoa ja löysin sattumalta tämän nettikaupan. (Myöhemmin löysin toisenkin, ehkä halvemman…) Paketti tuli nopeasti, alle viikossa. Mikael sattui sopivasti olemaan mummolassa ja tutkimista riitti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruoka-automaatissa on muoviset tilanjakajat säteittäin: Ei lennä enää rehut ympäriinsä! Laitteen voi ripustaa kattoon – ehkä munintapesän alle. Näin ainakin olen kaavaillut. Vesiautomaatti on helppo täyttää tasaisen pohjan ansioista ja sen alta voi taittaa esiin kolme jalkaa korotukseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Punaiset, pienet ruokakupit voi kiinnittää vaikkapa verkkoaitaan ja ulkoaitaukseen ajattelin asentaa pienen juoma-automaatin, jossa säiliönä käytetään isoa limsapulloa.

Kevään hommiin kuuluu ensimmäisenä kuitenkin kanalan kalkitseminen ja sen lupasi tehdä esikoinen. Hänellä on kokemusta työstä muutaman vuoden takaa, jolloin hän valkaisi kalkkivellillä vanhan autotallin tiiliseinät valon lisäämiseksi.

Näytin Mikaelille kanojen kuvia tietokoneelta ja kerroin, että hänen pitäisi keksiä nimi Pilkku-Lotan siskolle. Mikähän se voisi olla? Pienen miettimisen jälkeen poika tokaisi: ”Maijukka.” Siinähän se, hyvä nimi. Pilkku-Lotta ja Maijukka. Minkäs sille voi, että Mikaelin hoitotädin nimi on Marjukka ja R on vähän hankala sanoa. Tai voinhan minä olla ihan väärässäkin, että Mikael siis ei olisikaan ajatellut Marjukkaa vaan ihan oikeasti Maijukkaa… Joka tapauksessa hyvä nimi, pidetään muistissa ainakin toistaiseksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutta nyt: pehmeän, untuvaisen  lumen lumoa parin viikon takaa. Tästä suloisesta talviunesta alkaa kuitenkin olla aika heräillä. Pienin askelin, ensin  hyvään huomiseen ja sitten toivottavasti hyvää kevättä kohti.

Kategoria(t): Kanala, Pikkuväen kanssa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kesä ja kanala mielessä

 1. sylvi ja Sulo sanoo:

  Kivat nimet Mikael antoi kanoille.
  Mekin otettiin kanoja kesäksi kun meidän lapset olivat pieniä.
  Se on niin kodikasta kun kanat kaakattaa.
  Teillä onkin paljon lunta.
  Mukavaa loppuviikkoa sinne teille! ♥ ♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s