Vielä yksi vakio jouluherkku: Haudutettu punakaali. Se on ollut meillä listalla jo kuusi vuotta. Valmistaessani sitä jouluksi, ajattelen aina, että tätä täytyisi tehdä muulloinin, mutta niin se vain jää. Olkoon sitten pelkkää jouluruokaa! Ohje on ollut Pirkka-lehdessä, ensimmäisen kerran vuonna 1996.
Haudutettu punakaali
- 400 g punakaalia
- 1 rkl voita
- 1 omena
- ½ sipulia
- 1 tl suolaa
- 4 rkl siirappia
- ½ dl säilykepunajuuren lientä tai punaviinietikkaa
- 1 dl vettä
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hauduta, välillä sekoitellen, voinokareen kera kattilassa, kunnes ne pehmenevät. Kuori omena ja sipuli, pilko pienisi paloiksi. Lisää ne punakaalin joukkoon loppujen aineiden kanssa. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen 45-60 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Jälleen: Namskis!