Tein viime viikolla pitkästä aikaa vanhan ajan makaronilaatikkoa. Isännälle se on yksi suosikkiherkuista ja olen huomannut, että se on Keuruulla myös joskus pitopalveluiden listoilla lisäkkeenä. Mikä ettei, sillä tämä miedon makuinen ruoka sopii mukavasti lihan tai vaikka savukalan kanssa tarjottavaksi. Jos katsot jostain vanhasta keittokirjasta makaronilaatikon ohjeen, niin ei siellä koskaan ole jauhelihaa mukana! Tämä lihaton, hiukan makea versio taitaa olla joillakin joulupöydässäkin? Joten vieläkö muistat:
Vanhan ajan makaronilaatikko
- 200 g makaroneja
- 2 munaa
- ½ l maitoa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- hiven hienonnettua valkopippuria
Makaronit keitetään melkein pehmeiksi suolatussa vedessä, valutetaan ja pannaan voideltuun uunivuokaan. Maustettu munamaito kaadetaan päälle. Uuniin, 200 astetta ja 40 minuuttia. Yksinkertaista mutta hyvää. On se vaan jännää, että sokeria pannaan mukaan eturuuan lisäkkeeseen!
Tää vaan vaan on niin hyvää karjalanpaistin lisukkeena ,meillä Savossa tämä usein muistotilaisuudessa ja muissakin suurissa perhejuhlissa kuuluu perinteisiin.kannattaa kokeilla.
Tuli sukunimeen kirjoitus virhe piti olla Reinikainen