Blogitunnustus

Kartanontunnustus

Kiitos, Konnadonna, blogitunnustuksesta! Yritän miettiä vastauksia ankarasti…

Tämä pitäisi jakaa kahdeksalle, mutta tehdään taas niin, että ken haluaa, niin napatkoon viestin. Kiva olisi lukea teistäkin!

Tässä kahdeksan asiaa itsestäni:

1. Haluan yleensä olla taustalla, huomaamattomien joukossa. ”Tanssisalin takarivin tyttöjä”. Minusta on vastenmielistä tyrkyttää itseäni. Siksi vaikkapa myyjäisarpojen myynti jää muiden hommiksi.

2. Edelliseen liittyen minun on vaikeaa ottaa kehuja vastaan, vaikka olisin ne ehkä ansainnutkin. Syytän aina ensimmäiseksi itseäni kaikesta. Olen tietenkin hurjan iloinen, salaa sisimmässäni, jos joku arvostaa työtäni tai tekojani.

3.  Tulen iloiseksi, jos voin auttaa tai ilahduttaa jotakuta. Täältä ruohonjuuritasolta apua on helppo antaa.

4. En ole koskaan välittänyt meikeistä. Ripsiväri on oikeastaan miltei ainoa, jota  juhlissa, ja vain juhlissa, käytän. Peiliinkään en muista katsoa…mikä sinänsä on tässä iässä ihan vain hyväksi itsetunnolle… Huivi päähän kotonakin, jos hiukset niin vaativat!

5. Ennen luin paljon kaikenlaista. Nyt näkö on alkanut heiketä, joten olen siirtynyt iltalukemisen sijasta sanaristikoihin. Ristikkolehtiä on mukava ratkoa, pehmeällä lyijykynällä ja kevyellä kosketuksella, vuoteessa maaten. Sitäpaitsi ne voi jättää helposti kesken, seuraavaa iltaa odottamaan. Jännittävä kirja kun piti aina lukea samana yönä loppuun, niin kuin viimeksi kävi Sofi Oksasen uusimman kirjan, ”Kun kyyhkyset katosivat”, kanssa.

6. En kestä ollenkaan väkivaltaa tai sotaa elokuvissa tai kirjoissa. Enkä luonnossa! Olen niille miltei allerginen! Järkytyn perusteellisesti kamalista uutisista.

7. Lapset ovat aina olleet minulle rakkaita, niin työssäni kuin kotonakin. Kultainen, pieni Mikael…

8. Rakastan myös kotiseutua, puutarhaa, sienimetsää, marjamaita. Olen kiitollinen, että olen saanut jo 40 vuotta seikkailla niissä hyvän ja ymmärtävän, rakkaan puolison kanssa. Koti on minulle paras paikka: matkailu avartaa, mutta ihanaa on palata kotiin.

Näistä asioista muutama pyörii, sattuneesta syystä,  tälläkin hetkellä päällimmäisinä mielessäni. Tämä blogin kirjoittelu on minulle kuitenkin melkoista lääkettä. Suurimmalle osalle lukijoista olen tuntematon, taaskin se näkymätön takarivin tyttö. Olen turvallisessa pesässäni, lämpimän tietokoneruudun edessä. Suuren iloin tuo se, että niin moni on löytänyt ”puutarhaani”. Ja kaikista suurimman ilon se, jos joku löytää puutarhasta jotakin itselleen hyödyllistä. Silloin tunnen itseni jälleen tarpeelliseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Blogitunnustus

 1. Lissu sanoo:

  Tervetuloa päiväkahveille, ihan eturiviin! Sinun puutarhasi antimet maistuivat erittäin hyvin myös saapasmaassa. Eikä mitään mainoksia tällä erää.

 2. metsätonttu sanoo:

  Et ihan takarivin tyttöjä ole! Olethan tässäkin komeasti estraadilla. Ja siinä sinulla on paljon annettavaa. Ne oikeasti estraadillakin olevat haluavat antaa, se on suorastaan heidän velvollisuus, vaikka usein se menee jonkun rajan yli. Meitä on ohjattu turhaan vaatimattomuuteen. Vaikka ehkä juuri siellä muhii suuret piilevät voimavarat ja viisaus!

  • Kiitos kannustuksesta, Metsätonttu. Niinhän ennen ajateltiin, että lapsi ylpistyisi kehuista ja minun kotonani se ohje kyllä otettiin kirjaimellisesti. Toivottavasti olen itse toiminut toisin omien lasten suhteen, ainakin olen yrittänyt.

 3. sylvi ja Sulo sanoo:

  Et sinä ole takarivin tyttöjä.
  Jos en muista väärin niin olethan ollut Lastentarhan opettajana.
  Lastentarhanopettajana oli aina edessä.
  Sinusta on katsottu mallia.

  Kiitos makaroonilaattiko reseptistä.

  Oikein hyvää ja Rauhallista Joulua sinulle ja rakkaillesi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s