Viimevuotinen kurpitsankasvatus oli aika surkuhupaisaa, mutta tänä kesänä kasvussa oli toinen lajike. Melkoisia jössiköitä niistä tulikin, mutta nyt on jälleen sormi suussa: Mitä teen? Kuka osaisi kertoa, ovatko nämä edes kypsiä? Vai pitäisikö niiden olla keltaisia kauttaaltaan? Yksi jättikurpitsa katkesi kesällä ennen aikojaan ja totesin silloin, että ainakin ne ovat pehmeitä ja veitsellä leikattavia. Viime kesänä kun olisi moottorisaha ollut tarpeen…
No, jos nämä ovat kypsiä ja käytettäviä, niin mitäs sitten? Puolukka-kurpitsahilloa, kyllä kiitos. Voin tehdä hiukan sitä. Kiloja on kuitenkin hirveän monta… huh huh. Mikähän se Sylvin ohje oli?
Hei! Kysynpäs sinulta, oletko sinä saanut englanninkielisiä viestejä anonyyminä blogiisi. Ne eivät kuitenkaan näy blogisivuilla, mutta tulevat gmailiin. Kiittävät ja kehuvat blogia. Olisiko ne jotain roskapostia kuitenkin? Oletko kuullut?
En ole saanut sellaisia, vähän arveluttavalta tuntuu. Pitäisihän siinä olla lähettäjä. Minulla on Word Pressissä joku esto niin, että arveluttavat menevät suoraan roskapostiksi. Sinne on joskus tullut, kun olen muistanut katsoa tilannetta. Mutta gmailiin en tosiaan ole saanut mitään blogiin liittyviä viestejä.
Niin, luukku-postiin minulla joskus tuli roskapostia, vaikka minkälaista, mutta gmailissa en ole sellaista havainnut. Kun ei koskaan tiedä, miten ne lähestyvät niiden ’matojensa’ kanssa.
Kurpitsahillo on hyvää. Ohje löytyy mm.
Ja Hienonsin suikaleiksi kilon kerrallaan monitoimikoneessa ja
suikaleeet laitoin kattilaan kiehumaan 4 dl veden, 1 dl etikan, pussillisen kurpitsasäilykkeen ja desin sokeria kanssa.Lopuksi lisäsin pakastettua tilliä vielä mausteeksi.
Purkitin kurpitsapikkelsin uunissa kuumennettuihin purkkeihin ja aloitin saman uudelleen muutaman kerran isommalla määrälläkin. (http://pappilan.mummo.vuodatus.net/blog/archive?&y=2011&m=09)
Leivoin kurpitsaleipiä. Leipätaikinaan laitoin kilon verran soseutettua raakaa kurpitsaa, litran vettä, kolme desiä ruisjauhoja, 2 tl suolaa, 2 pussia kuivahiivaa, 2 ruokalusikallista hunajaa, lorauksen öljyä ja vehnäjauhoja niin paljon, että tuli löysä taikina. Nostatin leipätaikinan kunnolla.
Kiitos neuvoista, pappilan mummo! Tosiaan, onhan niitä kurpitsansäilyepussejakin. Täytyypä kokeilla! Ja tuo leipäkin kuulostaa hyvältä.