Syksy hiipii jo ihan lähellä

Viimeviikolla aikaa kului runsaasti kattoremontin merkeissä. Jo vuosi sitten uusittiin osa, nyt oli vuorossa matala siipi. Yli 20 vuotta sitten ei vielä käytetty huopapalojen alla aluskatetta ja ongelmia on kyllä riittänyt. Kunhan ensi kesänä vielä uusitaan yksi alue, saadaan toivottavasti huokaista lopullisesti helpotuksesta.

Paljon olisi vielä puuhia ennen talvea ja vaikka kuinka heräämme jo ennen seitsemää hommailemaan, tuntuu, että työt eivät vähene yhtään, päinvastoin. Se on tämä vanheneminen, ei taida kaikki enää sujua niin rivakasti kuin ennen… Eilen illalla livistimme kuitenkin työmailta mökille saunomaan. Mittari näytti ilmassa 18 ja vedessä 15 astetta. Voi mikä ihana sää! Pihlajanmarjat punersivat..

…mutta iltarusko enteili jo yöllä alkavia sateita. Uintireissulta palatessani keltaisia koivunlehtiä lenteli ilmassa ja ne tarttuivat märkään ihoon. Syksy hiipii jo ihan lähellä.

No, syksy  on alkanut jo liikuntapuolellakin. Hyötyliikunnan lisäksi käyn jälleen, vuoden tauon jälkeen,  maanantaisin jumpassa ja tiistaisin jatkan ohjattu kuntosali/vesijumpparyhmää. Yritän isäntääkin houkutella mukaan ja voisin ehkä todeta, että toisen jalan isovarvas on jo hiukan oven raossa… jospa sinne oven taa luiskahtaisi vaikka vielä koko mies!

Maanantaina kävimme läpi äitini pihapiirin marjapensaita. Syksyllä erottaa kuolleet ja kuivuneet  oksat – keväällä ne eivät näy. Tiukat heinäpuskat, nokkonen ja vaahterantaimet olivat miltei tukahduttaneet osan pensaista. Oli pakko myös hiukan harventaa ja jopa poistaa joku pensas, koska ne ovat vuosien saatossa levinneet aivan toisiinsa kiinni.  Kun ei ole valoa, marjat eivät kypsy ja ovat pahan makuisia. Tavoite on, että ruohonleikkurilla mahtuisi ajelemaan jatkossa joka välistä – nyt siellä piiloissa näyttää olevan jo runsaasti myyränkoloja. Parikynnemtä vuotta sitten myyrät tuhosivat marjapensaiden juuristoa melkoisesti – silloin kuolikin jokunen. Keväällä sitten varovainen omenapuiden leikkaus, nekin ovat nyt tosi huonon näköisiä.

Nyt on urakka loppusuoralla. Tänään sitäpaitsi sataa, joten ei senkään puolesta ole oikein puutarhakeli. Siksi lähdimmekin heti aamulla kanalaan.

Kanankakat ovat nyt kompostissa, lattiat putsattu, munintapesä kunnossa, jopa ikkunat pesty. Kelpaa sinne keväällä uusien kanojen tulla! Ja niin, entisille asukkaillekin kuuluu pelkkää hyvää. Lähettivät teille teveisiä. Kirjoittelen siitä, kunhan käyn ensin vähän kuvailemassa!

Tähän loppuun vielä tunnelmakuva eilisestä mökki-illasta. Ei täällä maalla paljoa tarvita mielen rauhoittamiseen ja ajatusten nollaamiseen. Muutama kynttiläkin siihen riittää.

Kategoria(t): Koti, Mökillä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Syksy hiipii jo ihan lähellä

 1. sylvi ja Sulo sanoo:

  oi kun olisi halunnut saunasta uimaan. Meillä vaan ei ole sitä mahdollisuutta. Paljon touhua riittää ja olettekin kovasti siellä ahkeroineet.’
  Tunnelmaa näkyy riittävän, kaunis kuva.
  Mukavaa syksynjatkoa sinne teille! ♥ ♥

 2. sylvi ja Sulo sanoo:

  Niin sellaista ollaan ajateltu.
  Talvella kun on lunta niin lumessa ollaan nakuina pyöritty saunassa käydessä.
  se on ihanaa.

 3. sari sanoo:

  Oi kun sinä osaat tunnelmoida kynttilän valossa töitten jälkeen ja mökillä vielä. Ei ole tullut kynttilöitä etsittyä ja mökillä olen saunonut pari kertaa tänä kesänä. Oikein vajosin mökkifiiliksiin , olen aina ihaillut sitä että saat tunnelman välittymään tämän ruudun kautta . Kiitos tunnelmista 1

  • Kiitos, Sari! Mitäs me, kun eläkkeellä ollaan. Teillä on maatilalla aina niin kiireistä, ei sieltä mökkifiiliksiin ehdi. Mutta mukavaa, jos sain iloisia tunnelmia aikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s