Sylvi Ruotsista lähetti minulle kommentissaan viime viikolla erilaisen suolakurkkuohjeen. Tein sitä muutama päivä sitten, joten nyt on oikea aika jakaa resepti kaikille muillekin valkosipulin ystäville.
Valkosipulikurkut
- 2 kg avomaankurkkuja
- 1 l kivennäisvettä
- 4 dl etikkaa
- 4½ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl sinapinsiemeniä
- tilliä
- 1 kokonainen valkosipuli
Pese ja viipaloi kurkut. Sekoita nesteet ja sokeri isossa astiassa. Lisää suola, sinapinsiemenet, tilli sekä kuoritut, halkaistut valkosipulinkynnet ja kaada lopuksi kurkkuviipaleet liemeen. Anna tekeytyä kolme päivää lämpimässä kannen alla, sekoittele silloin tällöin. Purkita ja säilytä kylmässä.
Sylvi kirjoitti, että kurkkujen koostumus pysyy erinomaisena, minkä voi arvatakin: Eihän tässä keitellä mitään. Äsken otin ensimmäiset maistiaiset ja OLI HERKULLISTA! Suosittelen lämpimästi muillekin!
Nyt meilläkin popsitaan ruotsalaisia valkosipulikurkkuja, jolla nimellä näitä varmaan jatkossa tässä talossa kutsutaan. Kiitos, Sylvi, ja hyvää, satoisaa syksyä sinne naapurimaahan. Mukavaa, että ollaan blogikavereita!
Varmasti ovat hyviä. Täytyy kasvattaa ensi kesänä (ihana sana) avomaakurkkuja ja kokeilla.
Ovat tosiaan hyviä! Nam!
Hyvin on täälläkin maistunut.
Kiva kun tykkäsit.
Kyllä tykkäsin! Kiitos vaan ihanasta reseptistä! Odotan vaan, kun nuoriso tulee maistamaan. Käyköhän niin, että entinen kaava jää historiaan!
Meillä kokeillaan näitä nyt ensi kertaa. Kivennäisvesi korvattiin soda streamin hiilihappovedellä. Onpa näissä vähän suolaa, sitä tietysti voi lisätä huomenissa jos siltä tuntuu. Mielenkiinnolla odotan mitä näistä tulee. 3 kilon riski =)
Toivottavasti pidät, meillä niihin ihastuttiin kovin! Viimeviikolla tehtiin ensimmäinen satsi tämän kesän kurkuista.