Tataariviuhko

Tämä kuivakukka on kyllä ehdoton suosikkini. Ostin tataariviuhkon siemeniä monta vuotta sitten ja siitä lähtien on pari kasvia ollut kasvamassa ison kiven juurella. Hyvin ne ovat selvinneet talvistakin.

Lehdistö on matala, vaatimaton.  (Viikonloppuna otetussa kuvassa sen ympärillä on maksaruohoja ja sammalleimua, kukkavarret ehdin jo leikata pois.) Ruusukkeen keskeltä alkaa joka vuosi ilman sen kummempia hoitoja kasvaa muutama  jäykkä, kanervamainen, noin 30-senttinen kukkavarsi. Mitä vanhempi kasvi, sen komeampi kukinto.

Kun kukat ovat auenneet, taitan varret kuivakukiksi. Ne voi panna suoraan maljakkoonkin, mutta meillä ne aluksi riippuvat muutaman päivän ajan ylösalaisin sisäpyykkinaruilla.

Nyt passaa Jamppa-kissankin ihastella! Koko talveksi sille riittää puuhailua kuivakukkien kimpussa. Arvaa tykkäänkö?

Kategoria(t): Perennat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Tataariviuhko

  1. metsätonttu sanoo:

    Tosikaunis!
    Minulla oli kerran morsiusharso-perenna. Se tosin kesti vain sen yhden kesän, ei talvehtinut. Mutta sain siitä niin kauniin kuivaharson, että se koristi ulkoeteistäni toistakymmentä vuotta. En raskinut sitä heittää pois.

  2. Auliisa sanoo:

    Onpa tosiaan kaunis ja mielenkiintoinen kukka, minulle aivan uusi tuttavuus. Kiitos, kun esittelit. Jamppakin taitaa siis ymmärtää mikä on kivaa ja nättiä.

    • Auliisa, tataariviuhkoa on usein kuivakukkakimpuissa, jotia vaikkapa torikauppiaat myyvät. Harvemmin sitä yksinään näkee tarjottavan. Mutta toistakymmentä vuotta se on meillä jo viihtynyt ja iloa tuottanut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s