Sienipaistos

Kummityttö poikkesi vanhempiensa kanssa kyläilemässä ja toi tullessaan maan mainion (ja kaiken lisäksi vielä helpon) sienipaistoksen reseptin. Eilen illalla testasimme sen oman nuorison kera ja oli tosiaan hyvää! Siitä taas seurasi se, että onhan tämä ohje tietenkin jaettava muillekin lukijoille, suosittelen!

Sienipaistos

  • 170 g pekonia
  • 200-300 g sieniä, esim. orakkaita tai tatteja
  • 2-3 sipulia silputtuna
  • 1 prk smetanaa
  • ½ dl kermaa
  • pinnalle juustoraastetta

Ruskista pilkottu pekoni pannulla. Lisää sienet ja sipuli, kääntele hetken aikaa niin, että sipulit pehmenevät. Sekoita joukkoon smetana ja kerma. Kaada voideltuun uunivuokaan, ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 170-180 asteessa, kunnes juusto on saanut väriä.

Meidän ensimmäisessä paistoksessamme oli puolet orakkaita ja puolet esikäsiteltyjä, ryöpättyjä rouskuja. Valmistin sen päivällä (kuvat) ja lämmitin illalla uunissa, jossa se sai vielä hiukan lisää väriä. Oli tosiaan herkullista, terveiset ja kiitokset Helsinkiin!

Kategoria(t): Kokataan - Eturuuat Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s